00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קציצות פרסה

יודעים מה זה פרסה נכון?  בטח שיודעים! זה כ"כ טעים וגם מאד נפוץ כך שגם הלא בולגרים שביננו מכירים.
אבל אם בכ"ז אתם תוהים ואין לכם מושג מה זה, אז אלו קציצות/לביבות בולגריות שעשויות מכרשה.
מאד פשוט להכנה ומאד מאד טעים.
כבר ראיתי כמה גרסאות של הפרסה ברשת עם בשר ובלי בשר, אבל אני את המתכון של אמא שלי לא מחליפה. אלו הקציצות שביתי הכי אוהבת בעולם! וכשאנחנו הולכים לביקור אצל סבתא, היא תמיד דואגת להכין צלחת גדולה של פרסה לנכדה . (ואז גם שומרת מכל משמר מפני "הגדולים" שלא יחסלו את הצלחת לפני שהנכדה תקבל כמה אחדים. אמיתי! בחיי!  )
 
קציצות פרסה
 
מצרכים:
3-4 כרישות גדולות
1-2 ביצים
פירורי לחם לפי הצורך
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק עוף (אם רוצים-אני לא שמתי)
 
 
אופן ההכנה:
מורידים את החלק העליון של הכרשות - החלק הלא יפה, חורצים את הכרשה לכל הגובה עד המרכז ושוטפים היטב תחת מי ברז כדי להפטר מהחול.
פורסים את הכרשה לעיגולים ומרתיחים בסיר עם מים ומעט מלח עד להתרככות.
מסננים וסוחטים היטב.
 את השלב הזה אני עושה בדרך כלל יום קודם.
 
קוצצים את הכרשה היטב ומעבירים לקערה.
מוסיפים לפי העין את יתר המרכיבים. ביצה אחת, 2 כפות פירורי לחם, תבלינים - ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
ולמה לפי העין? כי יתכן שביצה אחת ו-2 כפות פירורי לחם יספיקו ויתכן שיהיה צורך להוסיף עוד ביצה ו/או עוד מעט פירורי לחם.
נסו להגיע לעיסה נוחה לעיבוד וליצירת לביבות.
 
ליצור לביבות מהעיסה בעזרת ידיים רטובות ולטגן במחבת עם שמן.
אפשר גם ליצור לביבות בעזרת 2 כפות.
 
 



הכי טעים להגיש חם אבל בהחלט נחטף גם קר .

 
 
בתאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

75 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת