00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כמה דברים קטנים...

14/06/2009
יש מתכונים שהם לא ממש מתכונים ואני תמיד מתלבטת אם להעלות אותם ברשומה מלאה או לוותר בכלל.
אבל בגלל שהם הצטלמו יפה והיו טעימים, אני רוצה להמליץ עליהם כאן ברשומה אחת בה אני אמליץ לכם בחום גם על שתי עוגות נהדרות וטעימות שהכנתי, אשר את המתכונים שלהן לקחתי מבלוגים שכנים (והשכנות מאדדדד טובות בעיני!).
ועוד מתכון אחד שווה ביותר של קיש בטטה ורוקפור של חברה טובה ומקסימה, אופה בחסד שמוציאה תחת ידיה מאפים מתוקים ומלוחים משגעים!!
 
אז יאללה מתחילים!
 
מוזלי
 
 
כמה פשוט ככה טעים!
חותכים פירות איזה שאוהבים (תפוח, משמש, אפרסק, ענבים, תאנים..), מעליהם שופכים יוגורט שאוהבים, ומעל הכל גרנולה טובה או מוזלי (יש שקיות שנקראות מוזלי, טעים טעים)
זהו! בכלום עבודה מקבלים ארוחת בוקר או ערב משביעה, מזינה וטעימה.
 
בתאבון
 
 
 
עוגת גבינה ושוקלד לבן עם אפרסק משומר
 
 
עוגה ממש לא קשה להכנה, מרשימה מאד ומאד מאד טעימה.
אני על המתכון המקורי הוספתי 5 גר` ג`לטין כדי להיות בטוחה שהעוגה תתיצב ולא תתפרק בחיתוך.(לא בטוח שהיה צריך)
את העוגה הזו הגשתי לאחר ארוחת חג שבועות.
 
המתכון נמצא כאן בבלוג "מתוקים שלי" של שירלי נמש האופה המדהימה. (כנסו כנסו, לא תצטערו!)
 
 
משמש מיובש עם גבינת עזים ואגוז מלך
 
 
תראו כמה פשוט, לוקחים משמשים מיובשים ועושים חריץ מסביב לשפה (שימו לב יש כבר חריץ קטן ממנו יצא הגלעין..)
חותכים גבינת פרומעז לעיגולים (ואם צריך אז לחצאי עיגולים, תלוי בגודל המשמש) ושמים בתוך המשמש.
מוסיפים אגוז מלך וזהו!
מסדרים יפה על מגש ולא מפסיקים לנשנש!
מתקבל חטיף טעים שהטעמים בו מאזנים אחד את השני בצורה מושלמת!
מתאים ביותר לארוחות פינגר פוד וארוחים קלילים.
 
שימו לב -  סגרו את המגש היטב בניילון ניצמד עד להגשה.
נשמר במקרר סגור היטב,  שלושה ימים.
 
 
 
קיש בטטה ורוקפור
 
 
קיש טעים ומקסים בחיתוך שלו בגלל צבע הבטטה שמתחבאת בפנים.
טעם הרוקפור לא משתלט וביחד עם עלי הבזיליקום, הבטטה והאגוזים, יש הרמוניה של טעמים!
את המתכון הביאה siam המדהימה שכל מתכון שלה הוא הצלחה מובטחת.
נסו ותהנו!
 
תבנית קפיצית 23 או תבנית טארט מתפרקת

11/4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים קרים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקובית

במעבד מזון שמים, קמח, מלח, חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. להוסיף מים ולעבד לכדור בצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר שעה. לרדד, לרפד תבנית , לדקור את התחתית עם מזלג ולמקפיא חצי שעה.

3 בטטות לפרוס לטבעות, להניח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. לזלף שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס, רוזמרין. לאפות בערך 20 דקות. לסדר על תחתית הבצק את טבעות הבטטה, לפזר מעל אגוזי מלך, ורוקפור.
להכין בלילה מ:
1 שמנת מתוקה  (אפשר עם 10% וגם עם 38%)
3 ביצים
3 כפות קמח
מל"פ
לערבב היטב ולשפוך על הבצק, לפזר קרעי בזיליקום ולתנור.
חום 180 מעלות כ-40 דק`.


 
עוגת גבינה ים-תיכונית בפיסטוק, חלבה ודבש

 

 
גולת הכותרת!
העוגה של ענבל פיית העוגיות, האחת והיחידה!!
עוגה מדהימה ביופייה (לכו תראו בבלוג של ענבל, איזה תמונות מרהיבות), טעימה מאד מאד ו- wow איזה מחמאות היא קוצרת (לא פלא שאני רק משמינה!!.. )
 
את המתכון של ענבל תמצאו כאן, אני ממליצה להפחית מעט את כמות הסוכר, אבל זה ממש עיניין של טעם אישי. אוהבים עוגה מתוקה, השאירו אותה כמו שהיא, אוהבים פחות, תפחיתו לפחות בחצי את כמות הסוכר בגבינה.
 
זהו, תהנו!
 
 
 
ואגב, מישהו מנחש איזה פרח מככב בראש הרשומה??
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת