00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

מאפה פילו תפוחים בניחוח קינמון ו.......

המתכון הזה מבוסס על מתכון של קרין גורן אבל.... תמיד יש אבל...
אני שידרגתי אותו למשהו קצת שונה עם נגיעות של אגוזים וצימוקים שתמיד מוסיפים לדעתי.
 
יאללה להכנה.......
 
 
6 מנות אישיות
 
מצרכים:
 
12 עלי פילו
4 תפוחי עץ (גרנד סמית או איך שקוראים להם - חמוצים)
50 גרם מרגרינה מומסת
חצי כוס סוכר
רבע כפית קינמון
כמה טיפות מיץ לימון
חצי כף קמח או קורנפלור
חופן צימוקים
חופן אגוזים קצוצים
אבקת סוכר
 
ההכנה:
 
קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות ומעבירים למחבת או סיר קטן.
מוסיפים את הסוכר, קינמון והצימוקים.
לאחר כמה דקות התערובת מפרישה נוזלים, זה הזמן לקמח או קורנפלור שמסמיך את כל התערובת.
כשהתפוחים נראים תשושים להוריד מהגז ולקרר.
 
שהתערובת קרה לגמרי לוקחים 2 דפים של עלי פילו אחד על השני ומקפלים אותם לחצי. מורחים אותם במרגרינה מומסת בכל מקום אפשרי.
באמצע העלים המקופלים מפזרים מעט אגוזים קצוצים כדי שהתפוחים לא יקרעו את העלים ברטיבות שלהם.
מקפלים בצורת מעטפה: מלמעלה ומלמטה ומורחים מעט מרגרינה להדבקה ואז מהצדדים. ושוב מריחה לכל המעטפה כדי שהמאפה לא יהיה יבש מידי.
 
מסדרים 6 מעטפות פילו בתבנית ומכניסים לתנור בחום בינוני עד שיזהיבו.
 
מניחים מאפה אחד על צלחת בוזקים אבקת סוכר וכדור גלידת וניל ליד....מושלם!
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת