11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

עוגה "חלב ציפורים"

עוגה "חלב ציפורים"

לכבוד יום ההולדת שלי ושל אחותי התאומה שחל בדיוק היום, אני מזמינה אתכם להתכבד בעוגה טעימה-טעימה עם שם מיוחד "חלב ציפורים". למעשה את "חלב ציפורים" אנו מכירות מהילדות (ואיזה רוסי לא מכיר?) אבל בתור ממתק. כלומר, מעין ריבועים קטנים מצופים שוקולד. נורא הופתעתי כאשר גיליתי (וממש לא מזמן) שאפשר להכין את זה גם בבית, ואפילו בתור עוגה. אז למה זה דומה, ישאלו אלה שלא מכירים? ובכן, המרקם של עוגה די מזכיר את מרשמלו. לא עוגת גבינה, אלא מרשמלו. בתור ילדוֹת (וגם בתור גדולות... נו, מה להסתיר, אנחנו מכורות לדברים טעימים ומתוקים עד היום... טוב, אחותי קצת פחות) מאוד אהבנו ממתק זה, אולי בגלל שיש לו תוך כזה רך ואוורירי, משהו בין קרמבו למרשמלו, ואיזה ילד לא אוהב קרמבו או מרשמלו? אז בתור גדולות אנו כבר יכולות להכין מעדן זה לבד ולהתענג עליו בלי הגבלות. אז כולם מוזמנים לחגוג איתנו ולטעום מהעוגה שלנו!

 

מרכיבים:

לתחתית העוגה:

2 ביצים

100 גר` סוכר

80 גר` קמח

1 כפית אבקת אפייה

 

למילוי:

20 גר` ג`לטין

100 גר` מים

5 ביצים גדולות

1 כוס סוכר

150 גר` חמאה

1/2 כוס חלב

1 כף שטוחה קמח

 

ציפוי שוקולד:

5 כפו שמנת חמוצה

5 כפות אבקת קקאו

6-7 כפות סוכר

1/4 חבילה של שוקולד מריר

30 גר` חמאה

 

הכנה:

1. תחתית: להקציף את שתי הביצים עם 100 גר` סוכר. לנפות את הקמח עם אבקת האפייה ולקפל בעדינות רבה לתוך קצף הביצים, לאחד היטב ולשפוך לתוך תבנית 26 עם שולים נשלפים. לאפות בתנור שחומם מראש ל- C 180° במשך 25-30 דקות. התחתית לא אמורה להיות גבוה.

 

2. למילוי: להשרות ב-100 גר` מים את 20 גר` הג`לטין.

להפריד חלבונים וחלמונים, את החלבונים בינתיים לשמור במקרר. לערבב יחד חלמונים ו-1/2 כוס סוכר, להוסיף כף קמח ולערבב, להוסיף חלב ולערבב היטב כדי שלא יהיו גושים. להניח את הקערה עם תערובת החלמונים מעל סיר עם מים חמים (בן מרי) ולחמם תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה.

 

3. להניח לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר. כאשר התערובת התקררה להקציף אותה היטב, להוסיף חמאה מרוככת ולהמשיך להקציף עוד 2-3 דקות.

 

4. מעל אש נמוכה לחמם את הג`לטין המומס במים עד להתמוססות מלאה.

בינתיים להוציא את החלבונים מהמקרר ולהקציף עם הסוכר הנותר. מקציפים עד שמסת החלבון תופחת פי 4.

 

5. בזהירות רבה לאחד את הג`לטין עם קצף החלבונים ועם תערובת בחלמונים. להכניס את המילוי למקרר ולתת לו מעט להסמיך.

 

6. רצוי ומומלץ להספיג את תחתית העוגה בסירופ סוכר. מהר לשפוך את המילוי של "חלב ציפורים" לתוך תבנית מעל תחתית העוגה, להכניס למקרר לפחות לשעה עד שהמילוי נקרש. לאחר מכן למרוח בנדיבות בציפוי שוקולד.

 

7. ציפוי שוקולד: לערבב שמנת חמוצה, סוכר ואבקת קקאו. להביא לרתיחה, להוסיף שוקולד מריר ולבשל עד להסמכה. להוסיף חמאה ושוב להביא לרתיחה. כל הזמן לערבב.

 

הערות שוליים: מאיפה בא השם המעניין הזה? יש כמה מיתוסים וכמו תמיד אספר רק אחד: ציפורים אינן שייכות למשפחת היונקים. ואת הגוזלים שהלן הן מאכילות כלל לא על ידי חלב. לכן הביטוי "חלב ציפורים" מסמל משהו קסום, משהו שלא קיים בחיים מציאותיים, משהו בלתי אפשרי, על גבול הדמיון.

 

השוקולד שלי לא התקרש דיו ולכן העוגה מעט "התלכלכה" בעת חיתוך.

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת