00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת גבינה בציפוי שמנת

 
עוגה זו במתכונת של עוגה "קצת" דיאטטית. יש כאן חסכון בסוכר, בחמאה, ובציפוי עתיר קלוריות. העוגה יוצאת גבוהה מאד.
 
תחתית העוגה - מבישקוטים "לשונות חתול". המרקם של התחתית יוצא כמו שמכינים תחתית מטורט אפוי - אוורירי, קל, ספוגי ובעיקר, בעל טעם עדין ללא הרבה סוכר.
 
יש להקפיד לא להרטיב את לשונות החתול כשמניחים בתחתית התבנית. העוגיותסופגות את הנוזלים מתערובת הגבינה וזה מספיק על מנת שהתחתית לא תצא רכה ונוזלית מדי.
 
חומרים:
 
3 גביעים של גבינת סקי 5% או 3%.
1 שמנת חמוצה 15% או אם יש בפחות שומן, עד 9%.
4 כפות שטוחות של קורנפלור
1 שקית תמצית וניל/ כף (רצוי וכדאי ) תמצית וניל מקורית
גרידת לימון - מלימון שלם.
5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים - בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
שקית בישקוטים "לשונות חתול" לציפוי תחתית העוגה,
שמנת חמוצה לציפוי  העוגה + 4 כפות סוכר - לקראת סיום האפיה.

תבנית 24 או 26 (ב24 היא יוצאת מאד גבוהה)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

אופן הכנה:

* מרססים בתרסיס שמן, תבנית מספר 24-26.

** מניחים צמודים אלה לאלה את הבישקוטים. במקום שחסר ואי אפשר להכניס ביסקוויט שלם, ניתן לפורר את הבישקוטים לחתיכות ולמלא את המקומות החסרים.

*** בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, שמנת, חלמונים,  גרידת לימון, 4 כפות קורנפלור , 1 שקית וניל /כפית תמצית וניל.

מקציפים בנפרד את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

מאחדים את קצף הביצים בתנועות עטיפה לתערובת הגבינה,

מעבירים לתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 50-60 דקות.

כדאי ורצוי לנסות: זה מצליח

**** לאחר 15 דקות אפיה, מוציאים את התבנית, ובעזרת סכין מפרידים את דפנות העוגה מהתבנית. (כך העוגה יוצאת בגובה אחיד).

מחזירים את העוגה לאפיה נוספת של 25 דקות.

לאחר 25 דקות , מצפים את העוגה בשמנת חמוצה אחת מעורבת ב-4 כפות סוכר  (או שמנת חמוצה עם 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל)  ומחזירים להמשך אפיה של 5 דקות נוספות ואחרונות. (יש לבדוק שהיא אפויה היטב בעזרת הכנת קיסם עץ)

לאחר האפיה - מקררים את העוגה בתנור פתוח. - שוב מפרידים את העוגה מהדפנות על מנת שהגובה יהיה אחיד.

מחזירים לתנור פתוח להמשך קירור. רק כשהעוגה מתקררת לגמרי, (רצוי יום לאחר האפיה) מורחים את ציפוי האוכמניות, מעל.

==============


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת