00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

עוף תאילנדי מונפץ

לאחרונה הפסיקו באופן מפתיע ופלילי להביא אנטריקוט קפוא לסופר שלי.  כמובן שמייד הקמתי ועדת חקירה לבירור הנושא, אך התבבר לי שאאלץ לחכות כמה חודשים עד המשלוח הבא מברזיל.  בכל אופן, מהמחסור הזה נולדו כמה מתכונים כמו זה שמפורט כאן:

לאוכל של כל מדינה יש אופי.
- אוכל צרפתי הוא מאוד מושקע ובדרך כלל כולל שמנת באיזושהי צורה.
- אוכל איטלקי הוא פשוט להכנה אבל טעים.
- באוכל מרוקאי אין דבר כזה יותר מדי שמן.
- אוכל הודי מאוד מתובל ומיוחד.
- אוכל אנגלי סתם מגעיל.

אבל מה זה אוכל ישראלי? המדינה עוד לא קיימת 100 שנה ויש פה ערבוב של יותר תרבויות מאשר באו"ם.

לדעתי, אין דבר יותר ישראלי מעוף מוקפץ בבגט עם חומוס וצ`יפס.  למרות השילוב הלא הגיוני בין התאילנדי, הצרפתי, הערבי והאמריקאי, זה איכשהו יוצא טעים. אמנם, יכול להיות שבפעם האחרונה שאכלתי את הייצור המוזר הזה בקצרין הייתי חייל מורעב וגם אם היו שמים לי גריז במקום חומוס הייתי אוכל את זה בתיאבון ומבקש עוד, אבל כנראה שהשילוב הזה מצליח כי הוא עדיין קיים. כנראה שהקהל המקומי מסתדר עם זה.

אז בארצנו, כל אחד יכול לבוא עם איזו הנפצה, לזרוק כמה דברים בווק ולקרוא לזה "תאילנדי", או לעטוף משהו באורז ואצות ולקרוא לזה "סושי", ויהיה מי שיאכל את זה.

לכן גם אני מרשה לעצמי לקחת דברים שזרוקים במקרר ללא מעש, לערבב את כולם בווק ולהמציא:

עוף מונפץ תאילנדי
רכיבים:
- חזה עוף
- לוף - כרישה
- שמן
- גזר
- שום
- ג`ינג`ר (במצב צבירה קפוא - אבקה - טרי - לא משנה)
- כף רוטב סויה
- כף רוטב דגים*

*מה זה רוטב דגים? זה אחד הדברים שהכרתי בטיול שלי בתאילנד, וזה יהפוך את המנה ל"אותנטית". עד עכשיו הצלחתי למצוא את זה ב-2 מקומות. במכולת באיזה קיבוץ (אבל עם תאריך תפוגה של 2005), וב"טיב טעם" (עם תאריך תפוגה של 2010).  זה הדבר הלא-מקולקל הכי מסריח שהיה לי במטבח אי פעם.
כמה מסריח?
תנסו לדמיין שאתם אחרי מסע של 40 ק"מ במדבר עם נעליים וגרביים צבאיות,מתיישבים ומורידים את הנעל. מסריח, לא? אז זהו שלא. עכשיו תדמיינו את אותוהדבר רק עם דג רקוב מתחת לגרב במשך כל המסע.

אופן ההכנה:
- חותכים את הלוף ואת הגזר לרצועות דקות וארוכות.
- חותכים את העוף לקוביות
- מחממים שמן בווק ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים קצת.
- מוסיפים שום כתוש (התאילנדים משאירים את הקליפה), וגינגר ומערבבים.
- מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מלבין הון, או סתם נהיה לבן.
- מוסיפים את הרוטב המסריח ורוטב הסויה וממשיכים לערבב עד שהעוף עשוי גם מבפנים אבל לא יותר מזה.



מוצאים איזה תאילנדי\סיני\פיליפיני (מה זה משנה, כולם נראים אותו הדבר גם ככה), ונותנים לו להגיש את זה על מנת להשלים את המראה האותנטי.

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת