88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כרוב ממולא (בבשר ואורז) - מבושל או אפוי בתנור

מתכון לכרוב ממולא בגירסה המושלמת שלי. כמובן שתמיד ניתן לגוון בתוספות החביבות על בני הבית: יש מי שמאוד אוהב בצל (אפשר לגרד לתערובת הבשר), מי שאוהב שום (אפשר להוסיף לרוטב הבישול) ולמי שאוהב פטרוזיליה... תוספת של חצי כוס פטרוזיליה קצוצה - תשדרג עד מאוד את ארומת המילוי. אבל אני, את המתכון שלי - מביאה בגירסה הקלאסית: פיקנטי, עשיר, עסיסי אך משאירה פתוח את התוספות הקטנות שתמיד מהוות איזשהו מכשול למישהו (לפני הדייט - בטח לא תוסיפו בצל או שום ואם המנה מיועדת לילדים... כדאי לוותר על הפטרוזיליה. למה? כי ככה זה ילדים ודייטים...). את הכרוב הממולא ניתן להקפיא מבושל או טרם הבישול, במקרה שלנו: אפייה. הפשרה והמשך תהליך לא יפגמו בטעם ובאיכות אך יכולים לסייע בקיצור זמני ההכנה והבישול לקראת אירוח. הבחירה שלי באפייה נבעה משתי סיבות:
1. באפייה ניתן לנטרל כמעט לחלוטין את תוספת השמן
2. כדי לקבל משטח בשכבה אחת של ממולאים - נדרש סיר שתופס לי כמעט את כל הכיריים.
 
   כמות ל-7 סועדים

המצרכים

ההכנה

לרוטב הבישול 

  1. ½2 עגבניות מגורדות
  2. 100 גרם רסק עגבניות
  3. 2 כפות שמן קנולה
  4. 1 כפית מלח
  5. ½ כפית פלפל שחור טחון או גרוס
  6. ½ כפית פפריקה מתוקה
  7. 1 כף סוכר
    לעלים שימולאו 
  8. 1 כרוב לבן גדול שלם שטוף היטב
  9. 2 כפות חומץ
  10. מים בכמות שתכסה את הכרוב בסיר
    למילוי:
    1. ½ ק"ג בשר בקר טרי טחון
    2. 200 גר` בשר חזה עוף טרי טחון
    3. ½1 כוסות אורז חצי מבושל
      התיבול למילוי
    4. ½ כף תבלין ראס אל חנות או אבקת מרק עוף בשרית
    5. ½ כפית מלח
    6. ½ כפית פלפל שחור טחון או גרוס
    7. ½ כפית פפריקה מתוקה
    8. לא חובה, אך למי שאוהב פטרוזיליה: חצי כוס פטרוזיליה קצוצה תשדרג עוד יותר את הטעם והארומה
1-7  מכינים מראש את המצרכים לרוטב ומניחים בצד עד לגמר גלגול ומילוי הכרוב (עד שלב הבישול בו ניצוק את הרוטב מעל הכרוב המסודר בתבנית/סיר)
8-10ריכוך עלי הכרוב:
מרתיחים את המים עם החומץ והכרוב בשלמותו, על להבה גבוהה משך 20 דקות. מוציאים ומעבירים למסננת. כאשר הכרוב התקרר מספיק כך שיהיה ניתן לאחוז אותו ביד, עוקרים בעזרת סכין חדה את הליבה ומנתקים את העלים

11 המילוי והתיבול (תתי סעיף 1-8):
מערבבים יחד בקערה גדולה את כל המצרכים, לשים ידנית לפיזור שווה של המצרכים ומשהים מכוסה בין 15 ל-30 דקות להתמזגות הטעמים.

מניחים על מגש עבודה בכל פעם עלה כרוב אחד, מניחים לרוחב הקצה העליון גוש תערובת מילוי, סוגרים עם הקצה העליון על הבשר, מקפלים מהצדדים כדי ליצור סגירה מוחלטת ומגלגלים עד הסוף. במקרה שלעלה יש שדרה עבה וקשה, מסירים אותה ומקפלים תוך שמירה על העקרון של סגירת הבשר בעלה 

 משמנים תבנית (רצוי פיירקס אך כמובן לא מחייב) בשתי כפות שמן זית ומסדרים בשכבה אחת את העלים שמולאו

 יוצקים את הרוטב שהכנו מראש על תכולת התבנית ומפזרים שווה

 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180ºC משך שעה וחצי - כאן המקום לציין שניתן גם לבשל את הממולאים אך חשוב לקחת בחשבון שידרש מעט יותר שימון (רבע כוס) למניעת הידבקות התבשיל לסיר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת