פשטידות קטנות ומטריפות - בנוסח מרוקאי!!!
מי לא מכיר את הפשטידה המרוקאית הידועה? בכל אזכרה שלא נדע ובכל ארוע משמח מכינים אותה.
יש כאלו שיקראו לה מחאמר ויש כאלה שיקראו לה מעקודה אבל זה טעים בכל שם.
במרוקאים נוהגים לעשות אותה גדולה ומטוגנת בתוך סיר עם שמן.
נורא קשה לעשות אותה כי צריך להפוך אותה על צלחת ושוב להחזיר לסיר וזה לא ממש מצליח תמיד, למרוקאיות כן לי זה לא מצליח!
אני עושה את אותה התערובת ופשוט מטגנת אותם קטנות ומטריפות...
ילדים פשוט משוגעים על זה.
כמות: 20-25
מצרכים:
5-6 תפו"א (בינוני-גדול) 

4 ביצים 

פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
מרק עוף
ההכנה:
לבשל את התפו"א במים עד שיתרככו, לשפוך את כל המים ולמעוך עם מועך פירה.
לחכות כמה דקות שיתקרר ולהוסיף את הביצים, לקצוץ המון פטרוזיליה אפשר חבילה אם אוהבים ולהוסיף לתערובת.
לתבל ב: מלח, פלפל שחור (קצת), חצי כיפית כורכום, חצי כפית כמון, כף מרק עוף.
לערבב היטב היטב עד שכל העיסה נהיית צהובה מהכורכום.
להכין מחבת עם הרבה שמן לא עמוק אבל לא רדוד.
בעזרת כף וכפית ליצור עיגול יפה של התערובת על הכף ולהוריד לשמן החם בעזרת הכפית.
להתחיל עם אש גבוהה ולהוריד מעט כדי שיתבשל מבפנים. (לא לשרוף).
להניח על נייר סופג (כי זה סופג) ולהגיש חם עם סלט חי גדול, או בתור תוספת לבשר או שניהם.

תגיות
פשטידה
הוספת תגובה
6 תגובות