00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עלי סיגר ממולאים גבינות וירק ואפויים

למתכון הזה הגעתי בעקבות שילוב של כמה גורמים:

  .1  האיש שלי הביא לי הביתה צרור ענקי של פטרוזיליה ישר מהשדה, וצריך לעשות איתה משהו לפני שתתישן!

.2 שי ממשק צוריאל שלח לי גבינות ויוגורט וגם איתם צריך לעשות משהו חוץ מלנשנש.

3. ליאתי מפורום אוכל ב-Ynet אלופת המתכונים המיוחדים והשונים נתנה מתכון של עלי סיגר עם פטרוזיליה.

 

אז מה שלי נשאר, זה לשלב בין המרכיבים שיש לי במקרר לבין הרעיון המקסים והטעים הזה של ליאת.

 

עכשיו שתבינו, בשביל להכין את זה, לא צריך יותר מ-10-15 דק`. עלי סיגר מפשירים בצ`יק ברגע שמפרידים בינהם ומניחים אותם על השיש, כל אחד בנפרד.

המילויים לעלים זמינים ורק לשלוף אותם מהמקרר, וזהו, רק להדליק את התנור ולאפות 20 דק` בערך עד שהעלים מזהיבים. עם המילויים, אפשר לשחק כיד הדמיון הטובה.

 

עלי סיגר ממולאים גבינות וירק ואפויים

 

מצרכים:

12 עלי סיגר (יש בחבילה כ-20 עלים אבל אפשר להשתמש רק בחלק)

גבינת פטה חתוכה למלבנים – אני השתמשתי בפטה עיזים של משק צוריאל

רוטב פסטו

צרור פטרוזיליה קצוצה

עלי בזיליקום

מלח רוזמין  או מלח רגיל

פלפל שחור גרוס

 

עגבניות מיובשות בשמן זית

 

זעתר

לבנה עם זעתר – גם כאן השתמשתי בלבנה של משק צוריאל

 

אופן ההכנה:

פורסים את עלי הסיגר על השיש ומרססים אותם בתרסיס שמן מצד אחד בלבד. אם אין לכם תרסיס כזה, אפשר למרוח אותם ע"י מברשת בשמן זית ומתחילים למלא.

 

 

אפשרות ראשונה: מורחים על מרכז העלה רוטב פסטו, מניחים בשליש התחתון ערימת פטרוזיליה קצוצה + מלבן פטה + עלה בזיליקום + מלח + פלפל שחור גרוס.

 

 

 

אפשרות שניה :  מורחים מעט משמן העגבניות המיובשות על עלה הסיגר,  שמים ערימת פטרוזיליה קצוצה + פטה + עגבניה מיובשת, מלח ופלפל.

 

 

ואפשרות שלישית: מפזרים זעתר על עלה הסיגר + פטרוזיליה כנ"ל + כפית גדושה לבנה

 

את העלים עם הדברים הטעימים עליהם מגלגלים כמו שמגלגלים סיגר – קודם את החלק התחתון, ואח"כ משני הצדדים כלפי פנים, ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה.

 

 

מניחים את הסיגרים המגולגלים  בתוך תבנית אפיה משומנת כשקצה הסיגר כלפי מטה.

מורחים מעל בעזרת מברשת מעט משמן העגבניות (או שוב מרססים עם תרסיס שמן) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק`.

 

 

 

מגישים ומתענגים

 

 אזהרה - תנו לסיגרים כמה דקות להתקרר לפני שאתם נועצים שיניים! הגבינה לוהטת!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת