88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כרעיים בתנור מהירות הכנה (רוטב צ`ילי גריל מוכן)

יש ימים, ובקיץ בעיקר, הימים הללו מאוד נפוצים - שאין כוח ואין חשק ואין זמן להתחיל להתעסק עם יומרנות ויצירתיות קולינרית. אלא ש... ארוחת צהריים/ערב מזינה, חייבים להכין. ואם היא לא תהיה טעימה - אז גם עבודה וגם כסף ירדו לטמיון. במיוחד לימים הלא סימפטים הללו אני תמיד מגבה את עצמי באיזו צנצנת/שתיים של רוטב גריל מיוחד. למדתי להכיר את הרטבים שאף פעם לא מאכזבים והם אלו שלהם אני מרשה לתפוס לי מקום בארון מטבח. על משפחת ה`לא מאכזבים אף פעם` נמנים מרבית הרטבים של חצר כינרת. גם הייצור המקומי וגם כאלו שמיובאים על ידם... אין לי מושג מה הקשר ומאין המקריות  אך נראה שהטועם הראשי של הקיבוץ חולק עם בני הבית המפונקים שלי את אותו הטעם (ולפי תגובות טועמים מזדמנים רבים  - מסתבר שלא מדובר בטעם מיעוט...).
אחד הרטבים הפופולריים ביותר הנמנה על משפחת הרטבים של חצר כינרת (ייבוא) הוא רוטב הצ`ילי-גריל, ושתי סיבות לכך שאני מביאה את המתכון הפשוט פשוט הזה:
1.  להתוודע לרטבים הללו ולהיווכח ש`השד לא כל כך נורא`. בעצם... הוא אפילו מאוד טעים
2.  לתת גם את האופציה הפשוטה ביותר לארוחה שעדיין בקטיגוריית `הכנה ביתית` (או במילים אחרות, מדוייקות יותר: "אני הכנתי!") עם הזמנים המדוייקים לתוצאה מושלמת.
 
כמות ל-5 סועדים (עם אפשרות הגדלה על אותה כמות רוטב ל-7 כרעיים)
המצרכים

ההכנה

  1. 5 כרעיים בשרניות


    לתיבול
  2. 1 צנצנת רוטב צ`ילי גריל
1 שוטפים היטב את הכרעיים ומעבירים אותם למסננת, מנגבים אותם וסופגים מהם את עודפי המים בעזרת נייר סופג . מסדרים את הכרעיים בתבנית מרופדת נייר אפייה
2 מערבבים את הרוטב בצנצנת ויוצקים מעל הכרעיים. משהים 5-10 דקות לפני שמכניסים לתנור (הזמן בו התנור מתחמם)

אופים בתנור שחומם מראש בחום גבוה (200ºC) משך 40 דקות (גודל הכרעיים הם גורם משפיע) 

מעבירים את התנור למצב גריל בחום מירבי וצולים 5 דקות נוספות להשחמה וקרום `פריך`

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת