44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

חמוציות,חמוציות אדמדמות חינניות, קרנבריס OCHEAN SPRAY של פריגת - נפלא!

02/07/2009
חמוציות,חמוציות אדמדמות חינניות, קרנבריס  OCHEAN S...
חמוציות קרנבריס  OCHEAN SPRAY


יום ראשון בבוקר מצלצלים באינטקרום,  שליח ? כל כך מוקדם בבוקר?  יש לך חבילה, לרגע היססתי ופתחתי את הכניסה.
שליח נחמד מושיט לי חבילה,שקית חומה עם ידיות ובתוכה שני בקבוקים קרירים של קרנבריס חמוציות של פרי גת אושן ספרי.

הזכרון מתעורר. ואו, בצלאל, מנהל הבלוגיה, איך שכחתי ששלחת לי מסר שיגיעו אלי עם משלוח מחברת פריגת, משלוח של חמוציות?

תודה רבה לגב` נעמה פלד ומר` בצלאל פ, על שכבדו אותי
בתענוג הבריא הזה. תודה לחברת פריגת על המשלוח.


החמוציות הגיעו.  שני בקבוקים אדומים קרירים של ליטר כל אחד,
ומדוע השמחה תשאלו, כאשר בצלאל מבטיח הוא תמיד מקיים והבחור לא שוקט על שמריו. כל הזמן דואג לבלוגרים שלו
למשהוא טוב.  היות ואני אוכלת מידי יום חמוציות, אמרתי לבצלאל בכף, אנסה את המשקה.

לפני שאנסה,  אספר לכם מעט על החמוציות ומדוע אני קונה אותן בלוינסקי לפחות אחת לחודש. תקציב מיוחד וכדאי במיוחד .
מי הן החמוציות ? ומדוע הן נכנסות אל פי מידי יום. גידולן מעניין במיוחד.

חמוצית הוא צמח ממשפחת האברשיים, קרוב משפחה לאוכמנית, צומח בטבע בביצות כבול חומציות באזורים הקרירים העיקר בחצי הכדור הצפוני. הכינוי חמוציות מתייחס בדרך כלל לפרי הצמח, המופק ברובו בגידול מסחרי.

צמח החמוצית הוא בן-שיח ירוק עד נמוך בדרך כלל פחות מ-10 ס"מ, בעל גבעולים דקים וקשיחים ועלים קטנים. הפרחים בצבע ורוד כהה עם עלי כותרת קטנים, שעמודי העלי והאבקנים חשופים ובולטים מתוכם. הפרי ענבה מדומה, גדול מהעלים וצבעו לבן עד להבשלה, אז הוא הופך אדום.

חמוציות נאכלו על ידי תושבי ארצות הצפון ועדיין נחשבות לפרי בר פופולרי בסקנדינביה ורוסיה. בסקוטלנד היה נפוץ איסופן מהבר, אך עם צמצום אזורי הצמיחה הטבעיים שלהן הן הפכו נדירות.
האינדיאנים היו הראשונים לגלות את סגולות המרפא של החמוצית. היום יש גם הוכחות מחקריות לכך שפרי היער הזה עשוי לסייע, בין השאר, בטיפול בדלקות בדרכי השתן, בהאטת תהליכי הזדקנות, בשמירה על בריאות כלי הדם והלב ובמניעת סרטן. ליאורה חוברה מסבירה איך ליהנות מיתרונות הפרי החמצמץ.  הילידים באמריקה הצפונית אכלו את החמוציות, וייתכן שהם שהכירו אותן למתיישבים האנגלים במסצ`וסטס בראשית המאה ה-17, שהפכו אותם לאחד המרכיבים בסעודת חג ההודיה.
זוכרת שבטיול לנורבגיה אספו עבורינו מעט חמוציות ישר מהיער , אין כמו פרי ישר מהשיח.
כיום נעשה רוב גידול החמוציות באמריקה הצפונית בשדות חפורים ומוקפים סוללה המאפשרת את הצפתם במים.  עם הבשלת הפרי מציפים את השדות, מנערים את השיחים ואוספים את הפירות הצפים על פני המים.


כל הזכויות לתמונה שייכות לגוגל

חמוציות נאכלות בדרך כלל כלפתן פירות או רוטב חמוציות.
הן משמשות גם באפיית עוגות ועוגיות, לא מקובל לאכול אותן בנפרד כמו אוכמניות, פטל או תותים. חריג לכך הן החמוציות המיובשות, ששמן המקובל בארצות הברית ונגזר משם המותג "קרייזינס"  קרינס ללחם של קרנברי צימוקים-  שמרקמן דומה לצימוקים אך טעמן חמוץ יותר.  ונאכלות כפי שהן. מרבית החמוציות המיובשות מומתקות בתהליך הייצור כדי לטשטש את חמיצותן הטבעית.

בישראל נמכרים שני מיני חמוציות מיובשות: חמוציות זרש, קטנות, חמוצות ובעלות חיי מדף קצרים יותר חמוציות גדולות ומתוקות יותר.  ניתן להשיג גם מיץ חמוציות, שהוא בדרך כלל מומתק ומעורב במיצי פירות אחרים. למיץ מיוחסות תכונות רפואיות הקשורות בהפחתת סיכוי לדלקת בדרכי השתן.
כמו כן יש המשתמשים בחמוציות במקרים של שיתוק עמוד השדרה
כאן נעשה החיבור שלי לחמוציות.

מידע מעניין נוסף יש באתר פריגת. חלקו הבאתי לכאן.



אחרי שתקראו את המאמרים  תבינו את החשיבות.








http://www.prigat.co.il/PrigatNatural/Articles.asp
כתבה מעניינת על השפעת החמוציות מאתר  וי נט
 כל הזכויות שמורות לYNET
http://test.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2976206,00.html
מחקר  חדש  שנערך באוניברסיטת לוואל בקוויבק קנדה קובע כי שתיית מיץ חמוציות על בסיס יומי מורידה את שיעור חמצון הכולסטרול "הרע בדם, LDL המהווה גורם מרכזי בהתפתחות מחלות לב וכלי דם.
 InfoMed לכתבה המלאה לחצו על  לחדשה המלאה 
http://www.prigat.co.il/PrigatNatural/NewDetails.asp?ID=43
בנוסף, חוקרים מביה"ח בילינסון ואוניברסיטת תל אביב מצאו כי מיץ מהפרי הגביר את הצלחת הטיפול האנטיביוטי כנגד החיידק הליקובקטר, הגורם לכיב הקיבה ד"ר איתי גל פורסם באתר YNET בתאריך 28.6.07 לכתבה המלאה לחצו על "לחדשה המלאה  "

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3418444,00.html

כל אלו מצדיקים את השימוש בחמוציות. משקה
מתוק קריר מרענון ובעיקר בריא.

אם אהבתם לחצו ודרגו אותי
   
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים יומית     המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת