00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לביבות תירס וקישואים עם סלסת אבוקדו (ו)מהספר בישול מקסיקני

יש משהו במטבח המקסיקני שמאד מתאים לחיך הישראלי.
זהו מטבח צבעוני, עשיר, מלא שמחה וחיות. מבחינות רבות הוא מתאים מאד לצורה שבה אנחנו חיים היום, ובמיוחד בארץ חמה כמו ישראל. המנות קלות להכנה ואינן דורשות מיומנות גבוהה, חומרי הגלם שלו מתבססים על מוצרים טריים ובריאים וחלק גדול מהאוכל מוכן מראש, מה שמפשט מאד את תהליך העבודה במטבח.
בישול מקסיקני גם מתאים מאד לארוחות משפחתיות, לארוחות מהירות (אוי כמה מתאים לי) לחטיפים ולקינוח. כמו כן זהו מקור נפלא לשפע של רעיונות ומתכונים ייחודים לצמחונים.
רובינו אוהבים את החריף, הפלפלים, רטבי העגבניות והסלסות למינהן, הטורטיות שהולכות נהדר כמעט עם כל דבר, השעועית וכמובן הבשר.
לאחרונה יצא בהוצאת מודן ספר חדש לשוק שנקרא: "בישול מקסיקני".
הספר ראה אור לראשונה בהוצאה אוסטרלית וע"י אביגיל מייזליק הוא הותאם ונערך קולינרית אלינו הישראלים.
קיבלתי את הספר מנעמה מנהלת הבלוגיה ומהר מאד מצאתי את עצמי שוקעת במתכונים ובתמונות היפייפיות שמלוות כל מתכון ומתכון.
הספר מחולק למדורים: חטיפים ומנות ראשונות, בשר, עוף, דגים, אורז שעועית וירקות, סלסות ומטבלים ואחרון - פינוקים מתוקים ומשקאות.
אני בחרתי להכין את אחד המתכונים שהתלבשו לי בול לארוחת הבוקר השבתית שלנו אחרי שלל הגבינות והמאפים שאכלנו בימים שלפני.
"לביבות תירס וקישואים עם סלסת אבוקדו" - הלביבות נראות ונטעמות כמו פנקייק שמנמן ועסיסי, טעם התירס עדין ולא משתלט וביחד עם סלסת האבוקדו היתה לנו ארוחה משביעה וטעימה. מה שכן... אני לא אחראית על הקלוריות  בכ"ז מטוגן...
 
ולמתכון
 
לביבות תירס וקישואים עם סלסת אבוקדו
 
מצרכים ללביבות:  (כמות ל-8 לביבות גדולות)
50 גר` חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
3/4 כוס קמח רגיל
2 ביצים טרופות קלות
1 קופסא קטנה תירס משומר מסונן (210 גר`)
2 כפות מנוזלי התירס
2 קישואי זוקיני מגוררים גס (אני שמתי קישואים רגילים)
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
 
מצרכים לסלסה:
3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 אבוקדו חתוכים לקוביות
1 בצל סגול קטן, קצוץ (אני וויתרתי)
2 כפות מיץ ליים או מיץ לימון ירוק
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
 
אופן הכנת הסלסה:
בקערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
 
אופן הכנת הלביבות:
בקערה שמים את החמאה המומסת, החלב, הקמח והביצים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
בבלנדר או ע"י בלנדר מוט טוחנים את התירס עם 2 כפות מהנוזלים.
מוסיפים את התירס הטחון לבלילת הקמח. מוסיפים את הקישואים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
במחבת בינונית מחממים שמן לטיגון, יוצקים מצקת (רצוי מצקת קטנה כמו לרטבים) מהתערובת ומטגנים מכל צד כ-2-3 דק` עד הזהבה. לשים לב שהלביבות מוכנות גם בחלק הפנימי.
מוציאים מהטיגון אל נייר סופג.
 
מגישים חם ביחד עם הסלסה.
 
טעים ומומלץ מאד! 
 

ביחד בצלחת.
 

סלסת אבוקדו
 
 

 
 
 בשורה התחתונה: ספר מקסים עם צילומים מרהיבים, מתכונים קלים להכנה ברובם, כתובים ברור ומתומצת, ובלי חומרי גלם מסובכים.
 
 מחיר הספר: 85 ש"ח (כריכה קשה)
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת