00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק ארטישוק וברוקולי מוקרם

כשתכננתי את ארוחת החג מאד רציתי להכניס לתפריט מרק מוקרם. סוף סוף אפשר לאכול מרק חלבי בארוחת חג ואת ההזדמנות הזו לא רציתי לפספס.
היה לי פטיש על מרק ארטישוק! לא ארטישוק ירושלמי אלא תחתיות ארטישוק.
שבוע לפני כבר הכנסתי לרשימת הקניות שקית של תחתיות ארטישוק קפואות, חיפשתי ברשת מתכונים ולצערי, ממש לא מצאתי מתכון שענה על החשקים שלי. רוב המתכונים שמצאתי היו עם ארטישוק ירושלמי וזה ממש לא מה שרציתי.
ידעתי שאני רוצה להכניס למרק את הארטישוק ביחד עם ברוקולי ולא ממש ידעתי איך להגיע למרקם הרצוי.
התייעצתי עם אחותי שמבשלת מדהים, במיוחד כל מיני מאכלי גורמה למינהם, ולבסוף הגעתי למתכון שהיה לשביעות רצוני ולשמחתי, גם לטעמם של האורחים שסעדו על שולחן החג שלי .
 
מרק ארטישוק וברוקולי מוקרם
 
מצרכים:
שקית תחתיות ארטישוק סנפרוסט
2 פרחי ברוקולי גדולים (300 גר` אחרי השריה במים רותחים והסרת הגבעולים)
1 תפ"א בינוני
חופן טרגון
2 כפיות גדושות אבקת מרק פטריות (לנסות לקחת מהקופסא רק אבקה בלי פטריות)
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 מיכל שמנת מתוקה 10-15%
 
להגשה: שמנת חמוצה
 
אופן ההכנה:
בסיר עם מים לבשל את הארטישוק ביחד עם הברוקולי ותפוח האדמה עד להתרככות מלאה.
להוסיף את התבלינים ולטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט.
להביא לרתיחה ולהוסיף את השמנת.
לבשל עוד 2-3 דק` עד רתיחה קלה, לטעום ולתקן תיבול.
 
להגיש מרק חם עם כף שמנת חמוצה במרכז.
 
 
 
 
 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  עוד מתכונים מארוחת החג וגם, ביקורת על הספר "בישול מקסיקני" + מתכון, בימים הקרובים.

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת