00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת גבינה גבוהה בציפוי ריבת אוכמניות

 
 
זו עוגת גבינה ממתכון שצורף לפני כשמונה שנים למארז של תנובה. עד אותו זמן, לא חלמתי שאצליח לאפות עוגת גבינה - בשבילי - עוגת גבינה מוצלחת וגבוהה, אפשר לקנות רק בקונדיטוריה או לאכול בבית קפה. ההוראות שצורפו למארז היו כל כך קלות. שלא הייתי צריכה לעבוד קשה, היו בפנים פירורי ביסקוויטים והגבינה כבר מוכנה עם הווניל והשמנת ואפילו צורפה צנצנת של ריבת אוכמניות לציפוי.

אז.... בזמנו הכנתי את העוגה והיא יצאה "כמו בקונדיטוריה". מאז... אני מכינה רק את העוגה הזו.
אני נזכרת שאז אף אחד לא האמין שאני אפיתי את העוגה הזו והם דרשו הוכחה: לראות  את התבנית.
 
המתכון הזה צמוד אלי וכל חג שבועות אני מוציאה אותו מהקלסר ואופה בדיוק לפי ההוראות. כבר לא צריכה את המארז.

הנה המתכון . הוא בטח מוכר, הוא מאד פשוט להכנה, רק לדייק עם המרכיבים ולא לשנות. כל שינוי משנה את הרכב העוגה. כשניסיתי לעשות עם קורנפלור ושמנת אחת, העוגה יצאה נמוכה מאד, ועדיין טעימה.

חומרים:
750 גר´ גבינה 5% או 9%.
2 שמנת חמוצה 15%
4 כפות קמח תופח
תמצית וניל (רצוי וכדאי את המקורית ולא תחליף)
גרידת לימון, מלימון שלם.
5 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס ושליש - סוכר.
100 גר´ ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
צנצנת/גביע/מיכל ריבת אוכמניות

תבנית 24 או 26 (ב24 היא יוצאת מאד גבוהה)

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים ´בצק´ מפירורי הביסקוויטים והחמאה,
משטחים בתבנית (ששומנה מראש) ומכניסים למקרר ל - 10-15דקות.

בקערה מערבבים את הגבינה, שמנת, חלמונים, 1/3 כוס סוכר, גרידת לימון, 4 כפות קמח תופח, כפית תמצית וניל.

מקציפים בנפרד את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

מאחדים את קצף הביצים בתנועות עטיפה לתערובת הגבינה,
מעבירים לתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 50-60 דקות.

לאחר האפיה - מקררים את העוגה בתנור פתוח. ורק כשהעוגה מתקררת לגמרי, (רצוי יום לאחר האפיה) מורחים את ציפוי האוכמניות, מעל.

==============

אפשר לדלל את הריבה במעט ג´לי מוכן.
 
==============
 
במקרה הזה, שהכנתי את העוגה, קיצצתי בכמות הסוכר לחצי.  ואת ציפוי האוכמניות המרתי בריבת אוכמניות ופירות יער של `ענבי ציון`. ריבה דיאטטית.
 
* הכי חשוב כשמוציאים את העוגה מהתנור, להפריד את דפנות העוגה בסכין מהתבנית על מנת שהגובה `יתיישר` איכשהו והעוגה לא תשקע באמצע.
 
אפשר לנסות (עדיין לא ניסיתי) להוציא את העוגה מהתנור לאחר רבע שעה אפיה, לשחרר מהדפנות ולהחזיר לאפיה עד 50-60 דקות. זה מבטיח שהיא תצא ישרה לגמרי.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת