00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מאפה בחמישה בצלים



המתכון הזה הוא דיאטטי.

חמישית מנה - אפשר לאכול בתור ארוחת ערב - לאלו ששומרים על משקלם.

קיבלתי את המתכון בקבוצת הדייאטה שבה אני נמצאת.

למען האמת. נרתעתי בהתחלה מלהכין פשטידת בצלים. מה כבר יכול להיות טעים בבצלים??? דחיתי את ההכנה עד לרגע האחרון, ולבסוף החלטתי לנסות.

כאן היתה הפתעה !

למרות דלות המרכיבים, כנראה שהשילוב של כל חמשת הבצלים יחדעם תוספת שלי של בצלצלי שאלוט, בכל זאת שווים משהו, כי הפשטידה טעימה מאד מאד. הכנתי לחג (למזלי) כי היא היתה חלק נכבד בצלחת מה שמנע ממני ללכת לכוון של מוקרמים ובצקים.

גם אלו שלא בדייאטה, אהבו אותה מאד. וביקשו תוספות. אף אחד גם לא הרגיש שאין בה שמנת מתוקה וגבינות שמנות והקרמה של גבינה צהובה. גם בלי המרכיבים האלו היא היתה מעודנת ומוקרמת באופן טבעי.

אז למי שרוצה להתנסות... הנה המתכון.

מרכיבים:
2 בצל יבש פרוס
2 בצל סגול פרוס
2 כרישה - החלק הלבן פרוס
8 בצל ירוק קצוץ
1 צרור עירית קצוצה
קופסה וחצי 5% או קוטג´
2 כפות יוגורט טבעי 0%
4 ביצים
4 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
3 כפות אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור,
כף חרדל

אופן הכנה:
לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
לטגן/לאדות במחבת גדולה בכףשמן ומעט מים את הבצלים : יבש, סגול וכרישה כ- 10 דקות לערך.
לערבב מדי פעם.

להוסיף את הבצל הירוק והעירית לטיגון/אידוי של 5 דקות נוספות.

מוסיפים מרק בצל , 3-4 כפות קמח, אבקת אפיה, חרדל - ממשיכים לטגן/לערבב 3 דקות.

להסיר מהאש ולקרר.

להוסיף : ביצים, גבינות, ולתבל.

לשמן תבנית אפיה לפשטידה במעט שמן או לרסס בתרסיס שמן, לצפות ב-2 כפות פירורי לחם או סולת (ע"מ שהפשטידה לא תידבק לתחתית.

לצקת לתבנית ולאפות 45 דקות עד הזהבה.

 

===================================

 

לא היה לי חרדל ולכן החלטתי להמיר בזרעי חרדל. טעות שלי ושמתי במקום זרעי כוסברה. זה שידרג את הטעם מאד במיוחד שהזרעים אפויים התפצפצו בפה.

אפשר לאפות בתבנית עגולה ואפשר לחלק לתבניות קטנות למנות אישיות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת