88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

פסטה פנה על בסיס קמח תירס - מתכון מושלם

את הפסטה הזו גיליתי לראשונה כאשר הכנתי את פשטידת הפסטה-פיצה, תוך כדי חיפוש אחר פסטה נטולת גלוטן ומאז... היא שכנה טובה מאוד בארון שלי לצד הפסטה הרגילה (קמח לבן), הפסטה מקמח מלא והפסטה האורגנית על סוגיה. אוהבים אצלי פסטה ובאופן טבעי, מתוך הכרת מגוון הטעמים יודעים מתי להגיד טעים ומתי זה לא מתאים - את הפסטה הזו, אהבו וגם אני אהבתי והעובדה שהיא בלי גלוטן, אינה מפריעה לאף אחד (גם סטייק אנטריקוט הוא בלי גלוטן...) ולהיפך, מהווה גיוון מעניין לארוחות הצהריים - מה גם שמחירה של הפסטה הזו זהה למחיר הפסטה הרגילה. העניין הוא שתהליך הבישול שלה קצת קצר יותר וטעם התירס, לא באופן קיצוני, אך יותר דומיננטי (אצלי בבית מצאו את ההבדל הזה מבורך) וכדאי לדעת זאת כאשר מחליטים להכין אותה. במתכון הבא נמדדו הזמנים באופן מדוייק והבאתי את השידרוגים שלי שמנצלים את השוני בטעמים והופכים את הפסטה לטעימה בפני עצמה, גם בלי רוטב - עם הפסטה הזו, הרוטב... הוא רק תירוץ.
 

המצרכים

ההכנה

לפסטה 

  1. 1 שקית (500 גרם) פסטה פנה דורו (סם מילס, רומניה - פסטה מקמח תירס)
  2. 3 ליטר מים + כפית מלח
  3. 1 כף שמן זית
  4. כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: אורגנו, קורנית, בזיליקום, רוזמרין (כמובן עדיף עלים טריים שלמים, אך אלו באופן טבעי פחות זמינים תמיד)

    לרוטב עגבניות בזיליקום 
  5. 2 כפות שמן זית
  6. 2 עגבניות טריות בקליפתן חתוכות לקוביות גדולות
  7. גבעול עלי אורגנו טרי - בקיצוץ גס
  8. 2 עלי בזיליקום (ריחן) טרי קצוצים
  9. 2 שיני שום קצוצות דק

  10. 1 כפית מלח
  11. 200 גרם רסק עגבניות אורגני
  12. 3 כוסות מים
  13. 1/2 כפית סוכר או פלפל שחור  - לא חובה, עניין של העדפת טעם

1-4 בשקית בד לבישול מרכזים את עלי התבלין. ממלאים בסיר עמוק בעל קיבולת 5 ליטר את המים, ממוססים בהם את המלח, מוסיפים את השמן ומכניסים את השקית עם עלי התבלין. מביאים לרתיחה וכשהמים מפעפעים מכניסים בעדינות את הפסטה, בוחשים להפרדה ומנמיכים את הלהבה - מבשלים בסיר גלוי, על להבה נמוכה (בינונית נמוכה) 8 דקות בדיוק ומעבירים למסננת. לא שוטפים. הפסטה מוכנה להגשה.


5-9 מחממים את השמן ומוסיפים אליו את השום, העגבניות ועלי התבלין הטריים - מערבבים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה


10-13 מערבבים  את המים, רסק העגבניות, המלח והסוכר/פלפל השחור ומוסיפים לסיר העגבניות. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 20 דקות. מסירים מן האש - הרוטב מוכן.

מוזגים פסטה לצלחת ויוצקים מעל רוטב לפי הטעם - ניתן לקשט בעלי אורגנו

 אישית, אני ממליצה מאוד להשתמש גם בעגבניות וברסק עגבניות אורגנים - גם אם אין השפעה על הטעם - יש חשיבות מעצם הבישול עם הקליפה וריכוזם הגבוה של חומרי הדברה בגידולי עלים

מעולה כתוספת לארוחה שהמנה העיקרית עשירה בחלבון (עוף/דג)

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת