00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

חצילים וגבינות ברוטב - בתנור

 
 
 
 
המתכון המובא להלן הוא גירסה אישית לחצילים בפרמזן, חצילים ברוטב עגבניות או לזניה חלבית.
 
המתכון יצא מוצלח ביותר. ממליצה לאימוץ מיידי.
 
כמו שאני תמיד טוענת, הדמיון הוא תכונה הכרחית במטבח.
 
 
 
חצילים וגבינות ברוטב - בתנור
 
 
2 חצילים פרוסים
2 חלבונים
2 כפות מים
פירורי לחם
150 גר` גבינת פרמזן מגוררת
150 גר` מוצרלה מגוררת
פלפל לבן ומלח
רוטב עגבניות - מתכונים מטה
 
 
 
 
 
 
לחמם תנור לחום של 200 מעלות. למרוח מעט שמן על תבנית שטוחה ולהניח מעל נייר אפיה.
 
לטרוף את החלבונים ולערבב עם המים.
 
לטבול כל פרוסת חציל בתערובת החלבונים והמים ולצפות בפירורי הלחם. להניח את החצילים על נייר האפיה ולאפות כ 15 דקות מכל צד.
 
 
בינתיים להכין את הרוטב - להלן קישורים
 
רוטב עגבניות ושמנת
 
רוטב עגבניות בסיסי ושאר רטבים
 
 
הכנתי את המנה הזו גם עם רוטב בשמל. גם גירסה זו היתה מאד מוצלחת. לרוטב בשמל להקליק על הקישור השני.
 
 
 
 
 
 
כשכבה ראשונה, מניחים את פרוסות החצילים האפויות בתבנית חסינת אש מרובעת. מעל מחצית מרוטב העגבניות ולפזר את גבינת המוצרלה המגוררת מעל הרוטב. מעל לפזר פלפל ומלח.
 
שוב להניח שכבת חצילים, רוטב עגבניות ומעל לפזר גבינת פרמזן מגוררת.
 
להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות  כש 10 הדקות הראשונות התבנית מכוסה בנייר אלומיניום.
 
 
ב ת י א ב ו ן
 
אלינוער
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת