44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר
ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר


מעט על הספגטי.




ספגטי הוא פסטה שצורתו כשל אטריות ארוכות ודקות.
בניגוד למקרוני, הספגטי אינו חלול במרכזו. מקור המילה "ספגטי" מהמילה האיטלקית spaghetto, מעין קיצור של המילה spago שפירושו "חוט דק" או "חוט שזור". ניתן לתרגם את.
את הספגטי מבשלים במים רותחים עד שהם הופכים רכים ולאחר מכן מסננים את הספגטי באמצעות מסננת. מבנה ומרקם הספגטי משתנה במהלך הבישול. מרקם פופולרי הוא אל דנטה (בישול הספגטי לדרגה שהם אכן מבושלים אולם עדיין קשים ונדרשת לעיסה שלהם).
אחרים מעדיפים לבשל את הספגטי עד הסוף על מנת שיהיה לספגטי מרקם רך במיוחד. הספגטי  מוגש בדרך כלל עם רוטב עגבניות, מהווה מעין סמל של המטבח האיטלקי. ניתן להגיש ספגטי עם רטבים איטלקיים אחרים כגון רוטב בולונז ורוטב בשמל. נהוג להוסיף חתיכות קטנות של גבינה צהובה הנמסות בספגטי החם. סוגי הגבינה הנפוצים הם פרמזן, פקורינו וצ`דר. מחוץ לאיטליה מוגש הספגטי יחד עם קציצות בשר, אם כי שילוב זה אינו מתכון איטלקי.

המתכוון:
החומרים לספגטי:
סיר פסטה או אחר +מסננת
מחבת רחבה
לשני סועדים
1/2 חבילה ספגטי
מים
כף מלח
החומרים לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ דק
4-6- שיני שום קצוצות דק דק
100 גרם רסק עגבניות
3 כפות של קטשופ חריף
3-6 טיפות טבסקו (לא חובה)
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
שמן רגיל
כפית סוכר
כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה של הספגטי:
מרתיחים מים עם המלח
כאשר המים רותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים עד שמתרכך לא לגמרי (אלדנטה)מוציאים מהמים עם המסננת או אל מסננת. (לפי ההוראות על האריזה לשטוף במים מתחת לברז, לרוב אין צורך)
אופן הכנת הרוטב:
מחממים  מחבת עם מעט שמן.
מוסיפים את השום ואת הבצל עד קבלת שקיפות.
מוסיפים את רסק העגבניות, הקטשופ,מלח,פלפל, אבקת מרק,סוכר ומעט מים חמים אם חסר נוזל לרוטב.
(מי שאוהב יכול להוסיף 2-3 עגבניות חלוטות ללא קליפה ללא גרעינים חתוכות לקוביות קטנות, אני מוותרת).
 
למתכון  קציצות בשר ברוטב עגבניות וקטשופ חריף   





 
 


 אופן ההגשה:
בצלחת עמוקה מסדרים את הספגטי, שמים את כדורי הבשר החמות ושופכים מלמעלה את הרוטב מהמחבת.
מי שרוצה יכול לפזר מלמעלה פרמזאנו או אחר, לקישוט אפשר בזיליקום
בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

 

 

  


המטבח של מאיר השמן

 

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת