44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

טעימה מהגליל- משק צוריאל מפתיע

טעימה מהגליל- משק צוריאל מפתיע
טעימה מהגליל

בלב הגליל לרגלי התבור שוכן משק צוריאל למעלה מ-20 שנה.  המשק משגשג באוויר הרים צלול, ומתבסס על טיפוח וגידול עיזים כבשים פרות ומה לא.
בהיותי אלרגית ל-לקטוז,  משמעו , אי-סבילות ללקטוזה, או חוסר יכולת או יכולת חלקית לעכל את חלב הסוכר – לקטוזה שנגרם כתוצאה מיצור מופחת או חסר של אנזים הלקטז האחראי על פירוק הלקטוזה בגוף , אכילת חלב גורמת לתופעות לא  נעימות.
לשמחתי יכולה לאכול מוצרים שעברו  פסטור או מוצרים בהם נהרס הלקטוז גם לא תמיד.
חשוב לאכול מוצרי חלב שמהווים מקור טוב לסידן. לכן ניסיתי בעצת דיאטנית לצרוך מוצרי חלב מעיזים וכבשים למעט חלב.
כך הגעתי למוצרים של משק צוריאל.  בעיקר לאלו המיוצרים מחלב עיזים. בעיקר יוגורט שהיה לי טעים יותר מהיוגורטים האחרים.
כאן מגיעה הפתעה.
 
לפני מספר ימים הבלוגרית אריאלה פיקסלר אלון שולחת לי מייל בלשון זו:  אתי יש לי הפתעה עבורך, יש מוצרים חדשים של עיזים שאולי תוכלי לאכול? את רוצה שיתקשרו אליך? ממשק צוריאל?
מיד אמרתי כן,מכירה את המוצרים ומשתמשת , כך נוצר הקשר.  הבטיחו לי חבילת מוצרים של החברה ביום ראשון או שני בתאום,
לא התקשרו , ניחא, לא קרה כלום.
 
היום, שלישי בשעה 6 מצלצלים באינטקום, מי שאלתי, שליח, פתחתי את הדלת ולהפתעתי קבלתי צידנית פלסטיק נחמדה הנושאת את שם משק צוריאל . בצידנית הקרה מצאתי מכתב יפה מהחברה בצרוף חוברת מתכונים  יחד עם לבנה, גבינת פטה עדינה מחלב עיזים,
יוגורט מחלב עיזים , וחלב, הפתעה נפלאה לחג.
סיבה למסיבה.


הצידנית

המוצרים

מתברר שמשק צוריאל משתדרג ומוציא מוצרים חדשים באריזה מחמיאה.  כמו גבינת מה עז העשירה שהיא גבינת שמנת עיזים מעודנת בטעמה.   ממנה ניתן להכין ברוסקטות עליהן פרוסה  דקה של מה עז, חבל"ז.  עם קישוט קטן של עגבנית שרי או גוליאנים של מלפפון. מתאים לכל אירוח. 
 


במקום,  אפשר להשתמש גם בגבינה בסיגנון צרפתי בושרון עם גוליאנים צבעוניים מכל מיני ירקות מעל או עלים אחרים או ללא קישוט,  הכל פתוח.

בין הגבינות הטעימות לי יותר הן גבינת פטה.  והכי הכי, גבינה בולגרית שמשמשת אותי סתם כך בסלט ירקות, סלט יווני , למילוי , לפסטה והשורה ארוכה.  לא התאפקתי,הייתי חייבת לנסות.
הקופסא נפתחה הכפית התמלאה והפה נהנה מטעם באמת משובח של לבנה עם זעתר.
אחרי הביס בא התאבון(-:
לקחתי חצילים שנצלו על הפלנצה בצהרים ונשארו למחר ושמתי מעל לבנה עם זעתר ,מה יכול להיות טעים יותר, נגמר בשניות. 
חצילים עם לבנה או קישואים פרוסים דק דק על הפלנצה עם לבנה. מה צריך יותר הבן אדם, את החצילים והקישואים אפשר להכין קודם ואת הלבנה לשים בקערית שכל אחד ישים כרצונו, ובכלל מה עם דיפים למניהם יש כל כך הרבה אפשרויות....ואם לא לבנה בהחלט אפשר עם יוגורט עיזים טעים.
 


חצילים עם הלבנה בשמן זית וזעתר, מעדן אמיתי שמתאים להמון מתכונים.
דוגמא:
עלי פילו או בצק עלים ממולא בגבינה כל שהיא,לבנה עם תוספת של תבלינים כרצונכם, בעיקר טימין וזעתר, ההכנה פשוטה מאד.
את עלי פילו חותכים למרובעים מברישים היטב בחמאה, שומרים מכוסים שלא יתיבשו ,מחממים תנור ל-180 מעלות בזמן שהתנור מתחמם שמים כפית לבנה על השליש העליון של הפילו יחד עם כפית גבינה  ומגלגלים כאשר הקצוות כלפי מטה. מניחים על נייר אפיה מברישים מלמעלה עם חמאה מומסת או צהוב של ביצה מעורב בחמאה.
זמן האפייה קצר מאוד תלוי בתנור בין 7-9 דקות, לבדוק שלא יישרף.  לא לאפות בגריל (-: כל ביס ממלא את הפהבעיקר עם שופכים מעל  יוגורט.

אפשר תרד עם גבינת פטה בבצק פילו באותה דרך. ולמעלה יוגורט עיזים או לבנה השילוב של חם וקר נפלא.






לא הסתפקתי בזה, הכנתי סלט מעגבניות מלפפון, גמבה ופזרתי מעל קוביות של גבינת פטה. 


גבינת הפטה המעודנת שהוצאה מהקופסא



ערבוב יוגורט עם גבינה, תוספת זיתי קלמטה קצוצים דק, או שום או בצל או עירית בעיקר כאשר יש אורחים מחלקים לקעריות שבכל אחת מטבל אחר, קל פשוט טעים וליד זה לחם  טוב עם חמאה, מה יכול להיות טוב מזה.



סלט ,לבנה פטה עם קצח עגבניות שרי פטרוזיליה וזיתי קלמטה, עם שמן זית, חסר רק הלחם.

תודה לאריאלה פיקסלר אלון שידעה על רגישותי למוצרי חלב ושלחה אלי את שי עם חבילה טעימה ממוצרי משק צוריאל לניסיון.
תודה לנעמה ובצלאל שדאגו שיגיע.

תודה למשק צוריאל על המעדנים ששלחו.

חג שמח
לכולכם
אתי
אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

 

המטבח של מאיר השמן

 

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת