00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פסטליקו תרד

31/05/2009
שבועות כבר ממש כאן, כולם עסוקים באיזה מנות תעלנה על שולחן החג, איזה מאפים, איזה סלטים ומה היא עוגת הגבינה האולטימטיבית שתפיל את האורחים.
אז בכדי לבלבל אתכם עוד יותר  נזכרתי במאפה הטעים הזה שאמא שלי היתה מכינה לנו עוד בתקופה שמייקל ג`קסון היה שחור  .
הבולגרים שבינכם בטח מכירים את המאפה הזה, אין בית בולגרי שלא אפו בו פסטליקו עם עלי תרד טריים.
היתה לנו גם גרסה בשרית אבל אותה נשאיר לפעם אחרת .
אז קבלו עוד מתכון פשוט פשוט להכנה, טעים ולא פחות חשוב - מרשים!
 
 
פסטליקו תרד
 
מצרכים:
400 גר` עלי תרד שטופים ומיובשים
400 גר` גבינת פטה או בולגרית חתוכה לקוביות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/2 גביע גבינה לבנה (125 גר`)
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
2 ביצים טרופות
 
חבילה בצק פילאס. 
1 ביצה טרופה למריחה על הבצק
שומשום/ קצח לקישוט
 
תבנית פיירקס משומנת 22/33 ס"מ
 
 
אופן ההכנה:
1. מרדדים (לא דק) מחצית מהבצק למשטח בגודל התבנית.
2. משמנים את התבנית ומניחים את הבצק על התחתית.
3. מניחים את עלי התרד על הבצק ומעליו מפזרים את קוביות הפטה/הבולגרית. 
4. מערבבים בקערה את השמנת, הגבינה, הביצים והתבלינים ושופכים מעל הכל.
5. מרדדים את המחצית השניה של הבצק, מניחים מעל העלים והגבינה וסוגרים מסביב ע"י דחיפת הבצק כלפי מטה בכל ההקף.
6. מחוררים את החלק העליון של הבצק בעזרת מזלג (כן, כן, אני שכחתי, אבל רצוי לעשות כך כדי לשחרר את האדים)
7. מורחים בעזרת מברשת את החלק העליון עם ביצה טרופה ואם רוצים מפזרים שומשום או קצח.
8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 190 מעלות במשך כ-25 דק` או עד הזהבה.

 עלים וגבינת פטה מעודנת.
 
 

 עם הבלילה מעל
 

 מריחת הבצק העליון בביצה טרופה
 
 

 ואם נשאר לכם קצת בצק וקצת מילוי, אפשר להכין בורקסים אישיים.
 
טעים!
 
 
 המלצה   המלצה 
 
 בטח רובכם מכירים את הבלוג המקסים של ענבל - פיית העוגיות.
המתכונים שלה מדוייקים ומאתגרים, התמונות בבלוג פשוט יפייפיות ובכל פעם שמתפרסמת רשומה בבלוג שלה, אני מבטיחה לעצמי להכין את העוגה/עוגיה הנפלאה שמופיעה כ"כ יפה ואסטטי בתמונות.
אז זהו, הפעם הייתי קצת יותר נחושה ואני רוצה להמליץ לכם בחום על העוגה הנפלאה הזו: עוגת שקדים רכה במלית אגסים שיכורים.
היא לא מסובכת להכנה רק צריך לקחת בחשבון את זמני ההכנה. להכין את האגסים השיכורים כמה שעות או לילה מראש, להכין את הבצק הפריך ולחכות שעה לקרור להכין את מלית השקדים וזהו, להרכיב, לאפות ולהתענג! פשוט להתענג! (בדיוק עכשיו סיימתי לזלול פרוסה מהעוגה המדהימה הזו ביחד עם כוס ).
 
והנה הצצה על העוגה שלי..
 
 
 
 
 
 
כנסו לבלוג של ענבל ותהנו מתמונות מדהימות של העוגה הטעימה הזו ורוצו להכין, מבטיחה לכם תענוג מושלם.
 
  חג שמח 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת