00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

Deda

Deda, כצנלסון 113, גבעתיים

 

גרוזיה הקטנה

 

במשך שנים חיה גבעתיים בבידוד קולינארי מזהיר. למרות האוכלוסייה המבוססת המתגוררת בה, ולמרות קרבתה לתל-אביב, לא קם בעיר שום מוסד אוכל אמיתי - פרט כמובן לסביח של עובד. והנה בעת האחרונה נפל דבר. פתיחתם של מקומות כמו Tatti, החגיגה של באבט ו- Deda העירו את עיר השינה מתרדמתה. לא מעט תל-אביביים כבר לא מתביישים לספר, שהם נוסעים במיוחד לגבעתיים כדי לאכול. מי היה מאמין.

 

דדה היא מסעדה גרוזינית, שנפתחה לפני מספר שנים במרכז העיר. מגישים בה אוכל גרוזיני באווירה ביתית פשוטה, חמה – ונטולת גינונים. מקור השם דדה בגרוזינית הוא "אמא" – מה שאומר הכל.

 

 

 

פתחנו את הארוחה עם מנת חינקאלי (36 ש"ח). אפשר לבחור בין מילוי גבינה לבשר - ואנחנו ביקשנו משניהם. אל השולחן הוגשו 5 כיסוני בצק משמחים, שגרמו לי לרגע לחשוב, שאולי נולדתי לעדה הלא נכונה. הכופתאות עם מילוי הגבינה היו גדולות,מוצקות וטעימות. חבל רק שתערובת הבשר האנמית מנעה מהחגיגה להיות מושלמת.

 

 

כמו כן הזמנו חצ`פורי (30 ש"ח), שהוא מאפה בצק בצורת סירה עם 5 סוגי גבינות וביצת עין. הוא היה טרי וטעים - ויכולנו לראות מהחלון הקטן, זה שפונה אל המטבח, כיצד הוא הוכן עבורנו בעת ההזמנה. תהיתי בשלב זה מדוע המכרים הגרוזינים שלי, לא סיפרו לי מעולם על המאכלים הטעימים האלה שלהם.

 

 

בנוסף הזמנו צ`נחי (45 ש"ח) שהיא קדירה הכוללת בשר עגל, חצילים, תפוח אדמה ושלל תבלינים ועשבים (במטבח הגרוזיני משתמשים בעשבים ובתבלינים רבים במיוחד). היתה זו מנה נחמדה, שהמרק היה החלק המוצלח ביותר בה.

 

 

כמו כן הזמנו דולמה (40 ש"ח). מדובר בעלי גפן, הממולאים בבשר עגל טחון ובתבלינים. מנה בינונית ביותר, בעיקר בגלל תערובת הבשר המשעממת (אותה התערובת של מנת החינקאלי הקודמת).

 

 

בנוסף הוגש לשולחן על חשבון הבית לחם גרוזיני.

 

אז נכון שלא הכל מושלם בדדה, אך בסך הכל מדובר באופציה נחמדה, שונה ולא יקרה לאוכל גרוזיני ביתי. לטעמי דווקא המנות הלא בשריות כאן הן המומלצות יותר. מעניין לגלות מסעדה כזאת דווקא ברחוב הראשי בגבעתיים. כולי תקווה שהעיר תמשיך בהתפתחותה הקולינארית המעניינת עד כה.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 01/01/2011:

לפני מספר ימים שבתי לדדה לביקור חוזר.

 

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

פחאליאולי (35 ש"ח) - צלחת המורכבת מפחאלי של סלק אדום, כרוב ואגוזים.

 

חצ`פורי אגרולי (34 ש"ח) - סירת בצק עם 5 סוגי גבינות וביצת עין.

 

חצ`פורי אימרולי (32 ש"ח) -  בצק עגול ממולא בתערובת גבינות.

זוהי הגרסה הגרוזינית ל"פיצה לבנה" - מדובר בבצק עגול, שנאפה במקום, הממולא תערובת גבינות. הייתי שמח אם הבצק היה פריך וקראנצ`י יותר. מנה שמומלץ להזמינה רק אם מספר סועדים חולקים יחד מנות – וכל אחד מסתפק בסלייס או שניים.

 

 

חינקאלי בודד במילוי גבינות (9 ש"ח).

 

חרצ`ו (45 ש"ח) - בשר עגל מבושל ברוטב אגוזים.

 

צ`ורצ`חלה (22 ש"ח).

 

ההתרשמות שלי מהמסעדה, לאור שני הביקורים בה, היא כדלהלן: מאפי הבצק נפלאים – ואסור להחמיצם. גם החינקאלי מוצלח – ונחמד שניתן להזמינו כאן ביחידות בודדות. לסלט הפחאליאולי היה בעל פוטנציאל רב, אך הוגש היישר מהמקרר – מה שפגע מאוד בטעמו. התבשילים הם הצד הפחות חזק של המסעדה: הרטבים אמנם עשירים, אך נתחי הבשר סתמיים – וחבל. האווירה, לפחות בשעות הצהריים, אינה הצד החזק פה. בסך הכל מדובר במקום חביב לארוחת צהריים שונה, פשוטה ומהנה (שהיתה יכולה להיות אטרקטיבית יותר אם היה מוגש תפריט עסקי). ציון: 3.5 כוכבים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת