00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

הטרקלין

הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל-אביב

 

פשוט טוב

 

רק מעטים הרימו גבה לפני מספר חודשים, כשמגזין טיים אאוט בחר את הטרקלין בתל-אביב לבר היין הטוב בעיר. המקום קיים כבר כשנתיים, ובזמן קצר יחסית הצליח להתחבב על רבים. יש בו משהו קוסם: חלל המסעדה אינטימי, מעוצב בפשטות ומשרה חמימות נעימה. התפריט בשרי, חף מתחכום ולא מתיימר לחדש. התחושה בפנים היא של מקום איכותי, לא מכופתר ונינוח.

 

בימים אלה, לרגל חגיגות שנתיים לפעילותה, מציעה המסעדה ארוחה זוגית במחיר של 178 ₪ , הכוללת 6 מנות - ללא שתייה וקינוח. הזדמנות טובה להתרשם, במחיר סביר יחסית, מרפרטואר המסעדה.

 

הארוחה נפתחה עם חציל קלוי, שהוגש עם לבנה – ושהיה קר ואנמי בטעמו. פתיחה מאכזבת, שעוררה בליבנו חשש לגבי המשך רמת הארוחה.

 

 

המנה השנייה היתה קרפצ`יו סינטה. זה כבר היתה סיפור אחר לגמרי. פרוסות הבשר היו דקיקות, אדמדמות, עשירות בטעמן ואיכותיות ממש. כבר שכחתי מתי נהניתי מקרפצ`יו כל-כך.

 

 

המנה השלישית היתה פטה כבד עוף. הפטה היה עשיר בטעמו, מעודן – והכיל ציפוי נהדר של תמרים, תאנים ואגוזים. מסוג המנות, שניתן למצוא בכל מסעדה בעיר, אך אופן הביצוע שלה כאן היה נפלא. 

 

 

את הפטה מרחנו על לחם הבית המצוין.

 

המנה הרביעית היתה פרוסות דקות של ברזואלה. מדובר בנתחי שייטל כבושים במלח, שהוגשו עם פרוסות מלון דקיקות. הבשר היה רך, אדמדם, ושילובו עם המלון היה מושלם. תמיד מפתיע איך דווקא האוכל הפשוט ביותר, הוא זה שגורם את העונג הגדול ביותר לחיך.

 

 

המנה החמישית היתה נקניקייה מבשר עגל – מעשה ידיו להתפאר של אלן תלמור, מהנקניקנים הידועים בארץ. היא הוגשה עם כרוב כבוש וחרדל והיתה מוצקה, עסיסית ומפולפלת.

 

 

הוספנו 50 ₪ כדי לשדרג את המנה העיקרית למנת הדגל של המקום: סינטה לצריבה. מדובר בפרוסות, המוגשות רייר, אותן צולה הסועד בעצמו על חלוק נחל לוהט. יש משהו נחמד באקט ההפעלה הזה, ההופך את האורח לצד אקטיבי בהכנת הארוחה. נתחי הבשר הוגשו עם שום אפוי, צ`ימיצ`ורי וחרדל – אך לא היה בהם כל צורך. הבשר היה כה משובח, שלא רצינו ששום דבר יקלקל את טעמו.

 

 

רצינו שהחגיגה תמשיך עם מנה שביעית, שמינית וכך הלאה, אך כבר היינו מלאים לגמרי - ואפילו על קינוח ויתרנו.

 

אז נכון שאת רוב המנות בטרקלין, כבר אכלנו פעמים אינספור במסעדות אחרות, אך כאן הן הוגשו (ברובן) בדרגה אחת לפחות מעל לרמה המקובלת בארץ. מבלי להתיימר, מבלי לנסות להפוך את תל-אביב על פיה, הטרקלין הוא אחד המקומות היותר חינניים שפועלים כיום בתל-אביב.

 

ציון: 4.5 כוכבים

 

עדכון מתאריך 29/10/2009:

 

לאחרונה חזרנו למסעדה - ושמחנו לגלות שאותה ארוחת 89 ש"ח לאדם ממשיכה לשמור על רמתה הגבוהה.

 

הפעם במקום מנת החציל הקלוי הזמנו כרובית באיולי פסטו. המנה מעולה - וההמרה אינה כרוכה בתשלום.

 

 

זאת הנקניקיה שקיבלנו הפעם:

 

הפעם החלטנו שלא לשדרג את המנה העיקרית - ולהסתפק במנה שמוגשת במסגרת ה"דיל". היה זה סטייק קצוץ, שהורכב מתערובת בשר סינטה ואנטריקוט - ואשר הוגש ברוטב יין אדום. היתה זו מנה סטנדרטית לחלוטין, שלא עמדה בסטנדרטים הגבוהים של רוב שלבי הארוחה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת