00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

טארט בצל, תפוח עץ ונקניק אווז

 
 
 
 
 
אירית, אחת הנשים היפייפיות שהכרתי בשנים האחרונות (בספינינג אגב)  ומלבד היופי החיצוני שלה יש לה גם יופי של פנימה. יופי של נתינה, אהבה ואיכפתיות. 
 
אמא ל 4 ילדים עם גוף דקיק חתיכי..... אירית, את חייבת להעלות איזה קילו.........בחיי, טוב, זו הקנאה המוריקה בגרוני....
 
 
 
כשהתחלנו לדבר - שתי בלונדיניות שכל אחת חושבת שהשניה קלפטה עם האף למעלה - התחברנו, קשקשנו על הא ועל דא וכשהתגלה לי שיש לה ולבעלה מפעל משפחתי למוצרי נקניקים ונקניקיות - חברת הכובש משנת 58 ` והיום משווק תחת המותג הנדל`ס (שם המשפחה) -  לא היתה מאושרת ממני. אני מטורפת על נקניקים מכל מין ומכל צורה. לא כל כך מותר לי בגלל הכולסטרול אבל כמה אפשר להתנזר..?
 
 
כשאני מארחת אני דואגת לפלטות של נקניקים (בשביל מה יש חברות?), אני מבשלת נקניק ואופה נקניק וכל המרבה הרי זה משובח.
 
 
 
                          פלטה מהיומולדת של הצמוד
 
 
 
בכרמל ביום ששי האחרון נתקלתי בדוכן שמכר את הנקניקים שלהם, וואו, קפצתי משמחה. "עצור", אמרתי לצמוד. יש נקניק.
אח"כ אירית שאלה "למה לא ביקשת ממני?"
"מה נראה לך, בשביל כל 300 או 400 גר` אני יזעיק אותך?"
 
 
בקיצור, אני ממליצה לכם בענק על המוצרים שלהם שאגב, תוכלו למצוא אותם גם ברשתות של קפה ג`ו, סנדביץ פקטורי, קפה נטו, קקאו, במלונות שרתון והילטון, חברות קייטרינג והרשימה עוד ארוכה.
 
ולכל מי שיש שאלה על הנקניקים המשגעים האלה ואיפה ניתן לקנות, מוזמן להעביר לי מסר ורק אוסיף שיש חנות מפעל .
 
 
אגב, הנקניקים כשרים, המתכון לא 
 
 
 
 
טארט בצל, תפוח עץ ונקניק אווז
 
 
לבצק
 
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
120 גר` חמאה רכה + 1 כף
3 כפות מים
 
 
 
 
 
 
למילוי
 
מספר פרוסות נקניק אווז (או אחר)
3 בצלים סגולים מקולפים ופרוסים
1 תפוח עץ מקולף וחתוך לקוביות
פלפל גרוס
 
100 גר` גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
1 כוס חלב
 
 
 
 
 
 
לערבב את מרכיבי הבצק. לשטח בתבנית כולל השוליים. לנקב עם מזלג ולהניח במקרר לקירור ועיצוב החמאה לכמחצית השעה.
 
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
 
ממיסים כף חמאה במחבת, מוסיפים את תפוח העץ ופרוסות הבצל ומטגנים מערבבים כ 5 דקות.
 
שופכים את התערובת על הבצק המקורר וזורים מעל פלפל גרוס. מערבבים חלב, ביצים וגבינה מגוררת ושופכים מעל התערובת. מכניסים לתנור לכ 30 דקות או עד שמשחים.
 
 
טעמנו. אהבנו. מקווה שהאורחות שלי גם יאהבו את זה מחר ושתדעו לכן, שהייתי צריכה להתעקש עם הצמוד שאין מנה שניה  :-) 
 
לשומרי הכשרות - תשתמשו בנקניק או בגבינה אבל אל תפספסו את המתכון ה`מושחת` והמענג הזה.
 
 
בתיאבון לכולם
 
אלינוער
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת