00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת תפוז ושקדים נהדרת

את העוגה הזו תכננתי להכין לפסח מפני שהיא נטולת קמח, אבל מרוב עוגות מתאימות לפסח שהכנתי בחג, את העוגה הזו דווקא הכנתי קצת אחרי. לא וויתרתי על ההכנה שלה כי היא כ"כ פשוטה להכנה ונשמעת פשוט מעולה.
בסך הכל 5 מרכיבים יש במתכון כשהמרכיב העיקרי בו הוא 300 גר` שקדים טחונים, מה שנותן לעוגה מרקם וטעם של מרציפן עסיסי ומענג. (שימו לב לכמות השמן המזערית בעוגה).
לאחר האפיה העוגה לא ממש נראית טוב. היא מקבלת בחלק העליון מן מעטה מעט יבשושי יותר שמתנפח מעל העוגה. אבל אם מכינים אותה בתבנית קוגלהוף והופכים אותה על צלחת הגשה, יוצא שכל החלק שהיה עליון, מתחבא לו עכשיו מתחת לעוגה.
אני מזהירה אתכם - אי אפשר להפסיק לנשנש מהעוגה הזו. היא פשוטה ונהדרת! רכה ועסיסית! וטעימה בטרוף!!
 
המתכון מתוך הספר הנהדר של שי לי ליפא אנג`ל - חגים.
 
עוגת תפוז ושקדים
 
מצרכים:
3 ביצים
150 גר` סוכר (3/4 כוס)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1/3 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/3 כוס שמן קנולה
300 גר` (3 כוסות) שקדים טחונים
 
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל-170 מעלות ולשמן תבנית היטב.
2. להקציף את הביצים עם הסוכר במשך 6-8 דק` עד לקבלת תערובת תפוחה מאד ובהירה.
3. להוסיף את קליפת התפוז, המיץ, השמן והשקדים ולקפל בעדינות לתערובת אחידה.
4. לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות במשך 40-50 דק` עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. לצנן את העוגה היטב, להפריד בעזרת סכין את העוגה מהשוליים ובזהירות רבה להעביר אותה לצלחת הגשה.
 
 
חשוב לדעת:
 העוגה אינה עומדת בטלטלות ונוטה להתפרק. לכן, העבירו אותה פעם אחת בלבד לצלחת הגשה, ולכסות בניילון נצמד בכדי למנוע התייבשות.
 לשמור מחוץ למקרר.
 
תהנו 
 
 
 
 
  ברשומה הבאה, צרור מתכונים לשבועות - יש למה לחכות  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת