88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

קונפיטורת אפרסק לבן (עם סוכר קנים)

עונת האפרסקים עכשיו, כמו פירות קיץ רבים נוספים. זה הזמן לנצל את המחירים הנמוכים  של הפירות, גם האיכותיים, ולעשות לעצמכם ריבות וקונפיטורות.
יתרונות רבים להכנת קונפיטורות ביתיות: היכולת לשלוט בכמות הסוכר (לאזן ע"י התחשבות במתיקות הטבעית של הפרי), האפשרות להשתמש בסוכר קנים ולא סוכר לבן - מה שמוסיף ערך תזונתי שתמיד הוא ערך מוסף, העלויות הנמוכות, איכות הפירות, הארומה המתפשטת בבית ובכלל... התוצאה אינה ברת השוואה לשום ריבה, קונפיטורה או מקבילה מסחרית אחרת. ולא להאמין כמה פשוט וקל:
 קונפיטורת אפרסק לבן (עם סוכר קנים)
אתם תכינו ואתם גם אלו שתיהנו מהפירות ש... מישהו אחר שתל אבל אתם בישלתם
 

 כמות ל-2 צנצנות בקיבולת  500 גר` כל אחת

המצרכים

ההכנה

  1. ½1 ק"ג (13-15 יח`) אפרסק לבן גודל בינוני
  2. 900 גר` סוכר קנים
  3. ½1 כפות (אבקת) פקטין - (לא חובה! - ראו בהוראות הבישול)
1-2 לשטוף היטב את האפרסקים ולחלץ מהם את הגלעין באופן הבא: לחתוך את האפרסק לאורכו ל 7-8 פלחים, עד שהסכין נוגעת בגרעין,  ולנתק אותם מהגלעין. להעביר לסיר עמוק בעל הולכת חום טובה (ברזל יצוק מומלץ אך גם נירוסטה עם תחתית כבדה מתאים) - לפזר מעל את הסוכר ולהשהות לילה בטמפ` החדר. 
לבשל בסיר גלוי
להביא לרתיחה על להבה גבוהה ולהנמיך ללהבה בינונית-נמוכה למשך כשעה וחצי עד לנקודת הקרישה (מי שבוחר להוסיף את הפקטין כדי שהסירופ הנותר יקבל מרקם סמיך/ג`לי, יש להוסיפו 15 דקות לפני גמר הבישול)
להעביר לשימור בצנצנת מעוקרת וליצור אטימת וואקום (לסגור את הצנצנת ולהפוך אותה על צד המכסה)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת