00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טבעונות ובריאות מתכונים טבעונים - נטלי שוינקלשטיין נטורופתית N.D

לחמניות ביס מחיטה מלאה ותפוח אדמה עם ציפוי זרעים ושום

ערכים תזונתיים:
 
סיבים תזונתיים, פחמימות, חלבונים, שמן, ויטמינים מקבוצת B, סידן, ברזל, נתרן, אשלגן, מגנזיום, אבץ.
 
למה זה טוב?
 
הזנה
 
מצרכים ל- 25 לחמניות ביס:
 
250 גרם+ כוס קמח מחיטה מלאה
שליש כוס שמן חמניות מכבישה קרה
תפוח אדמה אחד ללא קליפה
2 כפות שטוחות שמרים
כפית מלח אטלנטי
חצי כוס מים בטמפרטורת החדר
 
לציפוי:
 
שמן חמניות מכבישה קרה
3 שיני שום פרוסות
תערובת זרעים מה שבא לכם אני שמתי:
 
שומשום מלא, שומשום יפני שחור, חמניות, דלעת ומעט מלח.
 
הוראות הכנה:
 
לבשל את תפוח האדמה בקליפתו במים רותחים עד שמתרכך. לאחר שרך להוציא לשטוף במים קרים ולקלף את הקליפה. לאחר שהוסרה הקליפה למעוך את תפוח האדמה לעיסה חלקה ולהניח בצד לקירור עד לטמפרטורת החדר.
 
בנתיים לערבב בצק עם כל החומרים למעט התפוח אדמה. לאחר שהוא בטמפרטורת החדר לערבב אותו יחד עם תערובת הבצק. להגיע למרקם אחיד וחלק של הבצק ולהניח בצד למשך 10 דקות.
 
לאחר 10 דקות, להתחיל לחתוך מן העיסה חתיכות בגודל כף בערך. לגלגל בעזרת היידים את הכדור לנחש, לדפוק קלות על שני הקצוות של הנחש על השיש כדי שיהיה מרובע. לסדר את השוליים של הבצק כך שהוא יהיה מלבן. לטבול צד אחד של הבצק במעט שמן ואז בתערובת הזרעים וכך הלאה.
 
להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 15 דקות.
 
הערה:
 
מי שמסתבך עם צורת המלבנים, ניתן גם לעשות מאותו עיגול לחמניה קטנה על ידי גילגול הבצק בין 2 כפות ידיים.
 
בתאבון!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nataly210 אלא אם צויין אחרת