88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כופתאות בשר (עם שקדים) בבישול על מצע פטריות ברוטב צהוב

טוב, די... הפוגה קצרה מהקינוחים והמתוקים לטובת עוד מתכון בשרי בקלי קלות, עשיר בטעם ובאיכויות תזונתיות - מהסוג המהווה פתרון אולטימטיבי לגיוון של הארוחות היומיומית ובהגשה חגיגית... בהחלט יכול להיות מנה ראשונה/שניה באירוח. הגירסה לכופתאות המובאת במתכון תיתן קציצות במרקם דחוס, כזה ש"מרגישים שאוכלים בשר", אולם מצאתי לנכון להביא בשורת הטיפים בסוף המתכון גם את השידרוג שיהפוך את הקציצות לאווריריות וקלות - למען אלו, בעיקר ילדים, שלא אוהבים את מרקם ה"מרגישים..." המוזכרת.
 
 כופתאות בשר (עם שקדים) בבישול על מצע פטריות ברוטב צהוב
 כמות ל-6 סועדים

המצרכים

ההכנה

לכופתאות הבשר

  1. 1 ק"ג בשר טרי טחון
  2. 100 גר` שקדים טחונים דק
  3. 1 בצל קצוץ דק או מגורד
  4. 3 שיני שום כתושות
  5. 1 כפית פלפל שחור
  6. 1 כפית מלח
  7. 1 כפית תבלין ראס אל חנות או קורט קינמון/ אגוז מוסקט טחון (לא חובה אך מומלץ) 
    לפטריות ולרוטב
  8. 2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  9. 4 כפות שמן זית מעודן או קנולה
  10. 2 קופסאות פטריות שלמות (280 גר` לאחר סינון)
  11. 2 קופסאות פטריות חתוכות (230 גר` לאחר סינון)
  12. 1 כפית שטוחה כמון
  13. ¾ כפית כורכום
  14. ½ כפית מלח
1-7  מערבבים ולשים את כל מצרכי הקציצות יחד: הבשר, השקדים הטחונים, הבצל הקצוץ והתבלינים (מלח/פלפל שחור/ ראס אל חנות) - משהים לעשרים דקות עד חצי שעה לספיגה ופיזור טעמים (בינתיים, מכינים את מצע הפטריות).
לאחר ההשהייה לשים פעם נוספת וצרים מהתערובת כדורים בגודל ביצה - משטחים אותם מעט לצורת כופתאות.

8-14 על להבה גבוהה, בסיר רחב ושטוח (סוטאז` קוטר 30 מאוד יתאים) מחממים מעט את השמן, מוסיפים לו את רצועות הבצל ומטגנים אותם עד להזהבה/שקיפות. מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר למשך כ-5 דקות.
לגירסה אוורירית של כופתאות הבשר:
להוסיף לתערובת הבשר: ביצה שלמה טרופה קל, כפית אבקת סודה לשתיה ו-2 כפות פירורי לחם

מגלים את הסיר (מסירים מכסה) ומניחים שכבה של כופתאות על כל השטח - מכסים שוב את הסיר למשך מס` דקות כדי ל"סגור" את הכופתאות מצד אחד ולמנוע הידבקות לשכבה השניה - מגלים שוב את הסיר, הופכים את השכבה הראשונה שהנחנו ומניחים עליה את השכבה השניה של הקציצות

מכסים את הסיר , מביאים לרתיחה - מנמיכים את הלהבה ומבשלים משך 40 דקות - כאשר כעבור 20 דקות מנערים (אפשר גם עם כף או כשהסיר מכוסה למי שמתקשה בניעור בלי להתיז) כדי שהרוטב יגיע לכל הקציצות

בגמר הבישול משהים כ-10 דקות בסיר מכוסה לפני ההגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת