00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

אנטריקוט על האש - הנוסחה המושלמת

ביום העצמאות האחרון הייתי עד לזוועה אמיתית:
אזרחי ישראל הגאים יוצאים בהמוניהם לחגוג את הולדת מולדתם ולכבודה צולים על האש כל מני מוצרים מעובדים של בונזובק, אה.. סליחה, זוגלודרעק, אה.. טוב, אתם יודעים למה אני מתכוון.
...
לא?

אז אני מתכוון לכל המוצרים האלה שנמצאים במחלקת ה"על האש" בסופר, בסגנון "קבב רומני" או "קבב כבש", שיש בהם רשימת רכיבים יותר ארוכה מפוסט ממוצע שלי.

איפה הכבוד למדינה? איפה הציונות? בשביל זה נלחמנו כל השנים האלה? תנו כבוד למדינה, תעשו בשר שמכבד את המעמד.  הנתח המושלם לאירוע שכזה הוא האנטריקוט, הידוע בכינויו "ורד הצלע" או "סטייק עין".

אמנם פירסמתי מספר רשומות על האנטריקוט ואני כנראה אפרסם עוד הרבה, אבל בבשר, כמו בכל דבר בחיים, הניסיון משחק חלק מרכזי.  ואחרי הרבה מאוד נסיונות, חלקם טובים וחלקם מעולים, אני חושב שהצלחתי להגיע לשלמות בנושא האנטריקוט על האש. הנוסחה היא שילוב של זמן יישון מדוייק, שיטת צלייה מוצלחת, ובאופן מפתיע, גם לאיכות הפרה שתרמה את גופה למנגל יש חלק.  את הניסיון הזה אני רוצה לחלוק אתכם עכשיו:

גוש אנטריקוט על האש - הנוסחה המושלמת
מצרכים:

- גוש אנטריקוט קפוא - לא מוכשר מהסופר
(איזה מעליב זה לכתוב על מישהו "לא מוכשר"? למה ככה לקטלג? בסוף הוא מסתובב כל החיים שלו עם רגשי נחיתות וצריך טיפול פסיכיאטרי. במקום זה, יותר politically correct לכתוב "מאותגר הלכתית")

- שמן זית
- מלח גס
- פלפל

- שני מנגלים או לחילופין מנגל גדול פי 2 מגודל הגוש.

- סכין שפים לחיתוך לבשר ושימושים אחרים (יפורט בהמשך)

שלב א` - יישון (שלא להתבלבל עם "עישון" שזה סיפור אחר לגמרי והרבה יותר מסריח)
 - זורקים את הגוש הקפוא במגירת יישון (או בחלק הכי קר של המקרר) למשך 13יום. למה 13? כי אז אפשר לחגוג לגוש בר-מצווה כשמוציאים אותו.
- הכי טוב בתוך קופסא או שקית אטומה שלא יטפטף דם על המלפפונים.

שלב ב` - הסתגלות
- לפני האש, לתת לגוש להתחמם קצת. זה לא יפה להעביר אותו ככה ישר מהמקרר לאש, לעשות לו טראומה. עדיף לתת לו קודם כל להגיע לטמפרטורת החדר ואז לשרוף את ה******* שלו.

שלב ג` - הגוש על האש
מורחים את הגוש בשמן זית ומניחים אותו כמו שהוא על המנגל. שלם.  זה פי אלף יותר מרשים כשאתה בא ומניח רבע פרה על המנגל מאשר להניח אומצה אחר אומצה. אפשר ורצוי לפזר עליו מלח גס ופלפל שחור.

הנה גוש במשקל 3 קילו, לדוגמא:

הקבבים מוצגים בתמונה על מנת לתת מושג של קנה מידה.  אל דאגה, הם תוצרת ביתית והמתכון יפורט בעתיד... מתישהו.

דרך אגב, אמנם הבירה שניצבת בין המנגלים מאוד מתאימה לתמונה, אבל זה ממש מבאס לתת שלוק מהיר לבירה וכמעט לקבל כוויה. אני ממליץ לכם למצוא לה מקום אחר.

ולענייננו, אחרי שצד אחד נחרך, הופכים את הגוש לצד השני וחוזרים על פיזור המל"פ.

שלב ד` - הפריסה
לאחר ששני הצדדים של הגוש קיבלו צבע, אפשר להתחיל לפרוס.  כאן חשוב להביא סכין גדול-גדולה ו-או חד-חדה (אני אף פעם לא זוכר אם זה זכר או נקבה, ובעצם, מה זה משנה כל עוד זה חותך?).  פורסים לאומצות בעובי 2-3 ס"מ ומניחים על המנגל השני.

תהליך הפריסה הוא מרשים בפני עצמו - "אני גבר! האש לא מזיזה לי בכלל!" - ומאתגר במיוחד אם האש חזקה מדי.  לכל מי שרוצה להוריד שערות מהידיים, זו דרך מהירה אך בכל זאת לא מומלצת.


את האומצות יש להמליח במלח גס בנדיבות רבה מאוד.  לזכור, הגוש הוא לא מוכ.. סליחה, מאותגר הלכתית.

אחרי 2-3 דקות, להפוך את הסטייקים ולפזר מלח גם מצד שני.  את הסטייקים יש להגיש כשהם חרוכים מבחוץ וורודים מבפנים.  אם משאירים אותם יותר מזה, הם מתייבשים ואי אפשר ללעוס אותם יותר.

* יכול מאוד להיות שיהיה מישהו או מישהי (יותר סביר מישהי) שתדרוש שתחזיר את הסטייק לאש כי הוא לא שרוף מבפנים. עליכם להסביר בעדינות שאת הסטייק יש לאכול כשהוא עדיין אכיל, ולא דומה יותר לסוליה.  אם צורת שכנוע זו לא עובדת, רצוי להזכיר שלכם יש סכין יותר גדול.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

מה שאני מביא כאן הוא מתכון המדגיש את גבריותו של הממנגל.  אין כמו שילוב של אש, בשר, וחתיכה גדולה של נירוסטה שיכולה לשמש גם כנשק קר בשביל להזרים את הטסטוסטרון בדם.

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת