00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קוּבָּה בְּקַרְ`יע אַחְמַר - קובה דלעת

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"זו הפעם הראשונה והאחרונה שאני מכינה את זה", בישרתי לצמוד. 
 
האמת היא שזו לא הפעם הראשונה שניסיתי להכין קובות. את הפעם הראשונה הס מלהזכיר. קובות? יותר נכון לקרוא לזה אבנים. אפילו לחתולים לא העזתי לתת.
 
"זה בשביל היומולדת שלך", המשכתי, "פינוק לגיל 50".
 
העירקי שלי טעם ואכל ואמר "זה טעים" בהטעמה.
"רק בשל המילה הזו, אני אעשה לך עוד פעם, אי פעם, לא יודעת מתי".
 
 
 
 
 
 
כמו שאתם יודעים אני אוהבת לפשט את האוכל שלנו, שיהיה בצ`יק ובצ`אק ולהכין קובות מסולת זו עבודה סזיפית שכזו שלא נראה לי שאני אכין בזמן הקרוב, נגיד אולי בעוד שנה-שנתיים.
 
זה להכין את תערובת הסולת, זה לגלגל, ל`קדוח` גומה עם הבוהן, להכין מילוי, להכניס ת`מילוי, לסגור חזרה, לשטח לצורת קציצה.... הלו?  התחרפנתי או מה?
 
 
והכל התחיל בגלל לימורי, עם הקובה סלק שהכינה וגירתה את חיכי וגם בגלל שהחלטתי שלא יכול להיות שאני לא אצליח להכין את המזרובות האלה כמו כל אחד אחר. נו, הרי זה האתגר, שמניע אותי רוב הזמן.
 
מקור המתכון מהספר "מטעמי עירק" עם שינויים מצידי, אלא מה,
איך אפשר אחרת?!
 
 
 
 
 
 
קוּבָּה בְּקַרְ`יע אַחְמַר - קובה סולת ובשר ברוטב דלעת
 
 
אל תנסו לבטא את השם הזה אם אתם לא מתוצרת עירק. 
 
 
150 גר` סולת
קורט מלח
1/2 - 3/4 כוס מים ~
 
 
מלית 
 
1 בצל קטן קצוץ
100 גר` בשר טחון (טחון פעמיים)
שמן
1/4 כפית בהרת
קורט קינמון
 
 
רוטב 
 
שמן
1/2 ק"ג דלעת חתוכה
1 עגבניה גדולה מגוררת
מיץ מלימון גדול
2 כפות סוכר
קורט פלפל
קורט פפריק
100 גר` צימוקים בהירים
1 קופסא רסק עגבניות
4.5 כוסות מים
מלח לפי הטעם
 
 
 
שופכים לקערה את הסולת ומוסיפים מלח. מערבבים. יוצקים מים בהדרגה תוך ערבוב עד תערובת גמישה ונוחה לעיבוד.
 
מרטיבים את הידים ויוצרים כדורים. להניח על נייר שעוה.
 
 
 
 
 
 
 
 
במחבת מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את הבשר ותוך שימוש במזלג מהדקים את הבשר למחבת, הופכים ומערבבים עד שהבשר מאבד את צבעו הורוד. מתבלים. מניחים להתקרר.
 
 
ליצור גומה בכדור הסולת, להכניס פנימה מהמלית ולסגור. להדק היטב וליצור מעין קציצה שטוחה.
 
מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים דלעת, עגבניה, תבלינים, צימוקים, סוכר, מיץ לימון, רסק ומים ומרתיחים. עם ההרתחה מוסיפים את כדורי הסולת ומבשלים כ 40 דקות על אש נמוכה.
 
 
 בתיאבון
 
 
אלינוער 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

97 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת