00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

צ`ימיצ`ורי, שלב אחר שלב

 
"ארי, את חייבת"
"חייבת מה?"
"ללמד אותי"
"מה ללמד"?
"איך עושים"
"מה, איך מחטטים באף ועושים בובות? אני אלופה בזה"
"לא, יא מגעילה, איך עושים צ`ימיצ`ורי"
"אה... זה קל לאללה, וחוץ מזה יש בבלוג, חפשי זה שם, מצד ימין"
"לא, תלמדי אותי צעד אחר צעד"
"טוב קרציבלה שלי".
 
והנה, לכבוד קרציבלה היבוסית שלי... איך עושים צ`ימיצ`ורי צעד אחר צעד :
 
 קודם כל הנה המתכון :
קחו דף ועט והיידה...

 רוטב צ`ימיצ`ורי ארגנטינאי אמיתי

חומרים להכנת  כ- 1.5 ליטר רוטב:

5 חבילות פטרוזיליה קצוצה גס - עלים בלבד

4 בצלים  לבנים  קצוצים לקוביות קטנות

3 גמבות גדולות אדומות קצוצות לקוביות קטנות

20-25 שיני שום גדולות וטריות כתושות (כ- 450 גרם)

500 מ"ל שמן (לא שמן זית)

350 - 400 מ"ל חומץ בן יין לבן (להתחיל ב-350 ובתיקון טעמים אם צריך להוסיף פרט לכך אם אין חומץ בן יין לבן אפשר להשתמש עם חומץ רגיל)

1-1.5 כף מלח (לתקן טעמים לפי הטעם)

1/2 כפית סוכר

1 כף פלפל שחור טחון טרי (לתקן טעמים לפי הטעם)

מעט אורגנו יבש

מעט פפריקה מתוקה אדומה

2 עלי דפנה  קצצים בסכין (לא חובה אך מוסיף !)


+ קוצצים את הבצל והגמבה (לקוביות קטנות) ומערבבים עם יתר החומרים.טועמים, מתקנים תיבול ומניחים ל-4 ימים.

+ למי שאוהב חריף - ניתן לקחת חלק מהצ`ימיצ`ורי הרגיל ולהוסיף לרוטב 2-3 פילפלוני צ`ילי חתוכים (כל אחד לפי טעמו, רק לא לשכוח לרשום על הקופסא שזה חריף...).

עצה:

את הבשר, רצוי להשרות 3-4 ימים ברוטב, לא לפחד זה רק יעשה להם טוב (עוף ודגים אפשר רק לילה).


בתיאבון...!!!!

עכשיו,  קחו בחשבון שממש לא צריך להיצמד לכמויות. מה זאת אומרת קילו פטרוזיליה? משהו כמו 4-5 חבילות רגילות, אוקיי? אז באמת, לא מפחדים ומשחקים במרכיבים ובכמויות , מוסיפים מזה ועוד קצת מזה... בסוף זה יוצא , ויוצא טעים !

חשוב מאוד להשתמש בשום טרי, פשוט כי הטעם הוא שונה משום קפוא או כזה שנכתש באיזה מפעל ושהה במקרר שבסופר כמה ימים טובים,  אז אל תתפשרו,  אם אתם באמת מתעצלים- קצצו את השום בפוד פרוססור, זה אני מרשה, אבל לא מעבר לזה (אם ממש ממש לא בא לכם- אז אפשר לכתוש, אבל עדיף קצוץ).
   ועוד דבר חשוב : קיצוץ העלים,  בחייאת זומזום- אל תתעצלו ואל תתפתו לפוד פרוססור (שום-כן, עלים- לא!!!)  , ואני יודעת שיש מתכונים ואפילו מתכוני שף שנשבעים  שככה מכינים, אז לא! ממש לא!  צ`ימיצ`ורי הוא לא משחה, ברור? כל הקטע שלו זה שהוא נגיס כזה.
אז סגרנו, כן?

העלים?  ביד!
רק ביד!  טוב, עם סכין כמובן...

אני מבטיחה לכם שאם תשמרו על שני כללים אלו (שום טרי ועלים קצוצים בסכין)  ייצא לכם אחושילינג של צ`ימיצ`ורי, אמיתי ואותנתי וטעים וכזה שכולםםם   יתעלפו עליכם מעונג ו/או קנאה ...

ואיך "משתמשים" בזה?
זה פשוט:
אפשר להשרות את הבשרים בתוכו  ואז שמים על רשת הצלייה (או בתנור) , אפשר למרוח על הבשרים שיצאו מהאש , אפשר גם סתם כך למרוח על לחם, צנים חמים, או פוקאצ`ה טובה, ואפילו אפילו  אפשר לזרוק על פאקינג לילי, השכנה מלמטה...

אה... שכחתי וזה חשוב , - שלא תעיזו לשאול אותי אם אפשר להמיר את החומץ בלימון, כי התשובה היא לא!  צ`ימיצ`ורי עושים עם חומץ ואך ורק עם חומץ (רגיל, לא בלסמי ולא בטיח, ר-ג-י-ל) . אם אתם רוצים  לימון- תעשו, אבל זה כבר לא הקסם הלטיני המענג, טוב?

יאללה ברוכס והצלוחס !

וכעת בואו ניתן לתמונות לדבר :

 


מניחים את השום בקערה


ממלאים במי ברז ומשרים לכרבע שעה (זה גורם לשום להתקלף ברבע שנייה)


מסננים את המים


קולפים את הקליפה (הכי טוב לתת לילדים לקלוף)


מקצצים בסכין


נו פ`סדר... אפשר גם בפוד פרוססור...


משרים את הפטרוזיליה בקערה עם הרבה מים ומסננים אח"כ (אני גם מייבשת במייבש חסה)


קוצצים בסכין (חשוב, לקצוץ ביד, ודיברנו על זה כבר...)


קוצצים לקוביות את הפלפל האדום


קולפים את הבצל וקוצצים אותו גם לקוביות קטנות


שמים את כל הירקות בקערה


מערבבים


מוסיפים שמן


מוסיפים חומץ


מוסיפים מלח


גם סוכר


הרבה פלפל שחור גרוס טרי וגם קצת אורגנו ופפריקה אדומה מתוקה


לוקחים עלה דפנה אחד או שניים


ומפוררים אותו בין האצבעות


מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול


הנה מטוס....

זהו.
עכשיו חסר רק הבשר....

 

ואם אחרי זה תגידו שלא הבנתם, אז אתם בבעייה...

 

יאללה... יום עצמאות שמח לכולנו !

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת