00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ממתק שוקולד מריר עם שקדים ונוגט

26/04/2009
 את הממתק הזה הכנתי בהשראת ממתק השוקולד לבן עם החמוציות והפיסטוקים שהכנתי בפסח שעבר וגם השנה. שני החטיפים האלו קלים מאד להכנה ומאד מרשימים וטעימים, מחזיקים המון זמן במקרר (אם לא טורפים אותם קודם) ומעולים להגשה וגם כמתנה ארוזים בצלחת או בקופסא יפה.

ממתק שוקולד מריר עם שקדים ונוגט

מצרכים:
150 גר` שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גר` חלב מרוכז ממותק (פחית פחות 4 כפות)
35 גר` אבקת נוגט (אפשר גם בלי)
100 גר` שקדים שלמים
150 גר` קוקוס טחון

 ניתן להכין עם קופסא שלמה של חלב מרוכז (400 גר`) ולהוסיף עוד 50 גר` של שוקולד מריר.

 ניתן להכין עם סוגים אחרים של אגוזים - פקאן, פיסטוק, אגוזי מלך, לוז...

אופן ההכנה:
בבן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה/סיר נוסף) שמים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים היטב עד להתאחדות המרכיבים.
מוסיפים את אבקת הנוגט, השקדים והקוקוס ומערבבים היטב.

משטחים את התערובת בתבנית ח"פ מלבנית (אינגליש) מרופדת בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא לכשעתיים.

מוציאים מהמקפיא ובעזרת הניילון הנצמד מרימים את החטיף ומוציאים אותו מהתבנית.
מניחים על קרש חיתוך וחותכים לקוביות או פרוסות.

מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.


 
 
 
 
 
 ממתק שוקולד לבן לפי מתכון של שי לי ליפא אנג`ל - המלצה חמה!
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת