00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

קוביות סינטה בפיתה

המון זמן לא כתבתי כי הייתי <שקר כלשהו>, וגם<שקר אחר> ובכלל הייתי עסוק עד הראש עם <שקר מה זה לא מוצלח>.  אז הבא נדלג על למה לא וניגש ישר לעניין.

לכל אחד בחיים יש מחזור חיים, לדוגמא:
הבת הקטנה שלי חייה לפי מחזור חיים של שעתיים עד שלוש שכולל:
- להתעורר
- להתחבר לציצי
- לבהות בחפץ כלשהו
- לבכות
- לפלוט על אמא
- ללכלך חיתול או שניים
- לבכות בקצב אחר
- לישון

הבת המבוגרת שלי (מה זה מבוגרת? ממש זקנה, בת שנתיים) חייה לפי מחזור חיים של יום:
- להתעורר
- לשחק עם הבגדים
- לשחק באוטו
- לשחק בגן
- לישון
- לשחק עוד בגן
- לשחק בחוץ עם אבא
- לשחק בבית - לא עם זה, זה שביר!
- לשחק עם האוכל - לא לשים את הסטייק בתוך המיץ!
- לשחק באמבטיה - לא לשפוך מים על הראש של אבא! גם לא על ה... לא משנה... אני כבר ספוג.
- לשחק באבא - מתוקה, האזניים של אבא לא מתפרקות מהראש... בינתיים.
- לשחק במיטה
- לישון

אני חי לפי מחזור חיים של שבועיים:
- להכניס גוש בשר כלשהו למקרר ליישון
- לעבוד \ ללמוד \ לגדל בנות
- להוציא את הגוש המיושן מהמקרר כעבור שבועיים
- לעשות <נתח כלשהו> על הגריל בנוסח <שקר כלשהו>
- להאכיל את המשפחה
- להאכיל את עצמי
- לחשוב מה עושים עם השאריות כי עוד פעם הכנתי יותר מדי כי תמיד אני שוכח שהקטנה עדיין יונקת, הגדולה לא כזאת גדולה ואני כבר לא בן 20.

לבת שלי (זאת עם השיניים) אני בדרך כלל חותך את הסטייקים לקוביות קטנות שיהיה לה קל לאכול.  וכמו שלומדים בשנה ג` של הנדסה, זה גם אפקטיבית מגדיל את שטח הפנים של הסטייק ואז הרבה יותר קל לחמם את הסטייק במיקרוגל.

ואז עלה בי הרעיון הגאוני - למה לא להיות כמו ישראלי טוב ולדחוף את זה לפיתה?

ככה נולד:

קוביות סינטה בפיתה
מצרכים:
- סטייק סינטה שנשאר במקרר מאתמול\שלשום אחרי שהכנתם יותר מדי
- מלפפון חמוץ שעונה לשם "קורנישון"
- עגבניה
- פטרוזיליה ו\או קוסברה ו\או עשב תיבול אחר
- משחת תיבול אתנית (יפורט בהמשך)
- פיתה

אופן ההכנה:
- חותכים את הסטייק לקוביות בעודו קר
- מחממים את הקוביות במיקרו כדקה ומערבבים בכדי לשמור על חלוקת חום סוציאלית
- מתאימים את העגבניה, המלפפונים ועשבי התיבול למראה החדש של הסטייק, ואז הכל נראה כך:


- מורחים את משחת התיבול האתנית בפיתה:
  מקומיים יכולים להשתמש בטחינה או מיונז לפי מצב הרוח, עיראקים יכולים למרוח עמבה, הודים - קארי, תימנים - סחוג, ופולנים יכולים לאכול את זה לבד...

בחושך.

- אח"כ מכניסים את כל הקוביות לפיתה, וזה אמור להיראות כך:



בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת