00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

מופלטה

הפסח עבר כל כך מהר, המופלטות נערמות על המחבת, החמאה נמסה ומתערבבת לה עם הדבש המתוק וכולם מברכים "תרבחו ותסעדו".
 
הנה מתכון פשוט למופלטה טעימה!
 

מופלטה/יוכי

המצרכיםאופן ההכנה

1  ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף גדושה של סוכר
כ 3 כוסות מים פושרים - הבצק יוצא ממש רך  - לא לחשוש!

ללוש היטב את כל החומרים וליצור בצק רך ודביק....להתפיח כחצי שעה...
להוציא את האויר ולחלק את הבצק לכדורים קטנים -
את הכדורים להניח במגש משומן היטב...
על האש - מחבת גדולה ללא שמן כמובן...
פותחים כל כדור על משטח משומן
לעלה דקיק כמעט שקוף
והכל בעזרת ידיים משומנות ורק באמצעות
כריות האצבעות - להשתדל לא לקרוע -
לא תמיד זה מצליח- השתדלו!

כשהמחבת חמה שמים את העלה הדקיק
 ומיד מכינים את העלה השני...
כשצידו האחד של העלה התחיל להשחים
 הופכים אותו ועליו מניחים את המופלטה השניה...כשהמופלטה העליונה
הופכת לשקופה הופכים אותה
 ומוסיפים מעליה עוד מופלטה וכך הלאה...
כשנעשה כבד ביד מלהפוך את כל הכבודה...מוציאים חלק מהמופלטות
המוכנות ומכסים במפית...ממשיכים עד שנגמר כל הבצק... מק"ג יוצאות די הרבה מופלטות.
 

 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת