00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

מליות לבלינצ`ס לפסח

 
 

ועכשיו במיוחד עבור סמדר- happymam   אהובת לבי, שביקשה מלית אחרת לבלינצ`ס של פסח...

אז ככה האמת היא שכל מלית באה בחשבון, וזה אומר  באמת כל דבר.

החל ממליות מתוקות וכלה במלוחות.

איך את אוהבת סמדוש את הבלינצ`ס שלך? עם גבינה? יאללה הולך,  תפ"א? גם הולך, טונה? פטריות? בשר? הכל הכל מתקבל באהבה.

ברשותך סמדרי אתן את ההצעות המלוחות ובפעם אחרת נקדיש זמן גם לחלביות ולמתוקות, סבבה?

בואי נתחיל...

אז קודם כל את הבלינצ`סים מכינים בדיוק כמו שהסברתי כאן  וגם כאן

אז לא נחזור על זה, מה שכן- נלך ישר למליות, סבבה?

הנה, בואו נתחיל...

 

מלית בשר ופטריות :

חומרים:

300 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים

6-7 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות טריות פרוסות (אפשר גם מקופסת שימורים)

3 כפות פטרוזיליה

3 כפות כוסברה קצוצה (אפשר לוותר )

1 גבעול סלרי קלוף בקולפן וקצוץ

מלח

פלפל שחור

מעט פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מעט כמון

מעט כורכום או חוואייג`

צ`ילי גרוס (אם אוהבים)

2 כפות שמן זית (או אחר)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים שום ומערבבים, מוסיפים את הבשר ומפוררים עם מזלג עד שהוא מתפורר .

מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומקפיצים (אני אוהבת לטגן את הפטריות בנפרד). מוסיפים את הסלרי הקצוץ ושוב מערבבים.

מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומתקנים תיבול סופי.

 *** במקום הפטריות ניתן להוסיף 1/2 כוס אורז לבן מבושל ומעט צנוברים קלויים, יוצא נפלא.

 

 מכינים את מלית הבשר

 

מטגנים את הפטריות

 

מגלגלים את הבלינצ`סים במלית וטובלים בביצה מתובלת

 

מטגנים ...

 

וכעת לעוד סוגי מליות :

 

מלית פטריות :

חומרים :

2 בצלים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק (עדיף לשלב גם 1-2 פטריות פורטובלו, ואפשר להכין גם מקופסת שימורים)

5-6 פטריות מיובשות (איזה סוג שרוצים , ואפשר גם בלי אם אין)

1 כף קמח

2 קוביות תיבולית פטריות (או 2 כפות אבקת מרק פטריות)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

מעט אגוז מוסקט

מעט צ`ילי גרוס (למי שאוהב מעט פיקנטיות)

1 כפית  קוניאק (אפשר לוותר)

2 כפות שמן זית (או שמן אחר)

אופן ההכנה:

אם יש פטריות יבשות שמים אותן בקערית עם מים רותחים למשך רבע שעה לערך ומסננים.

מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית עד הזהבה.

מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.

מוסיפים את הפטריות הפרוסות והיבשות שסיננו מההשרייה עם המים הרותחים.

מערבבים הכול, מוסיפים קוביות תיבולית או אבקת מרק פטריות ומערבבים, מוסיפים תבלינים , טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

בסוף מוסיפים כפית אחת של קוניאק ומערבבים.

 

 

 

 

מלית כבד עוף :

חומרים:

300 גרם כבדי עוף נקיים (ומוכשרים  למי ששומר כשרות)

3 בצלים קצוצים גס

2 שיני שום קצוצים

מלח, פלפל, מעט כמון, פפריקה אדומה וגם מעט פפריקה  חריפה

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את השום ומקפיצים יחד. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים אותם עד שהם מוכנים (לפי דרגת ההכנה הרצוייה לכם). מתבלים בתבלינים ומצננים . קוצצים לקוביות קטנות את הכבדים ומערבבים עם הבצל המטוגן והשום. טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

 

מלית  בטטות:

החומרים :

2 בטטות

3 ענפי טימין

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום

50 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

הכי קל : לאפות את הבטטות על מצע של מלח גס בתנור עד שהן רכות, מצננים ומוציאים את הפנים הרך בעזרת כפית לתוך קערה.

יותר מורכב: מקלפים את הבטטות ומבשלים במי מלח עד ריכוך ומסננים היטב.

מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ומוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך כדקה אחת, מוסיפים את הבטטות הרכות  ואת הטימין והתבלינים , טועמים ומתקנים תיבול. מצננים את התערובת.

 

 

 

מלית טונה:

2 קופסאות טונה בשמן מסוננות היטב

2 בצלים קצוצים

1 שן שום כתושה

2 ביצים קשות

מלח , פלפל, פפריקה מתוקה וקצת פפריקה חריפה.

1 גבעול סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

מעט פטרוזיליה

מלפפון חמוץ

אופן ההכנה: מערבבים הכול יחדיו.

 

 

מלית תרד וקישואים :

חומרים:

1 קילו תרד שטוף היטב (אפשר גם תרד קפוא )

1 בצל קצוץ

5 שיני שום קצוצות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי קלוף וקצוץ לקוביות

150 גרם בוטנים מטוגנים וקצוצים קטן

מלח, פלפל שחור, מעט צ`ילי גרוס ומעט זנגוויל

1 כפית  שמן שומשום

2 כפות שמן זית או 50 גרם חמאה

אופן ההכנה : מטגנים את התרד במעט שמן זית או חמאה מומסת , מקררים, קוצצים וסוחטים. במחבת אחרת מטגנים בצל עד שהופך לשקוף ומוסיפים את השום הקצוץ, הסלרי והקישואים, מטגנים עוד כ- 5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים לקערת התרד. מוסיפים תבלינים, בוטנים ושמן שומשום.

 

 

יש עוד כל מיני מליות שונות, אבל את אלו אני אוהבת במיוחד, וזה מה שחשוב, לא?

כעת אני אומרת אילליקא, כי אני מה זה עייפה והיום בערב המימונה (ואם חשבתם שאני מארחת, אז כדאי שתחשבו שוב... אם אראה אורח אחד בחצי השנה הקרובה תצטרכו לבוא לשחרר אותי בערבות... אין כניסה לבית שלי עד הודעה חדשה, ברור???? לא רוצה לראות אף אחד ! טוסו לי כולכם מהעיניים !!!  טוב נו, חוץ מהאחיות שלי, ואימא שלי, והגיסים שלי, והאחיינים והאחייניות שלי,  ושרית, ומלכי, ונועה, ופנלופה וקלפטה וסבא  וצחי ומירב ונטלי   ותמר ואורית ומאיר ומגי ופנינה  ו...ו...ו...  כן, אין לי מילה בשיט !!!), אז המימונה בעוד כמה שעות ואני הולכת ליורם ויפעת. היום אני מתארחת ושכולם יקפצו !!!

יאללה... הלכתי לישון כדי לפנות מקום בקיבה שאין לי (יש לי, אבל היא נמצאת בצנצנת פורמלין באבו-כביר...) לסעודה הגדולה אצל יורם ויפעת.

יאללה צ`מרו על התחת שלכם (כי אם לא תשמרו- הוא ייראה בדיוק כמו ששלי נראה כעת...)

יאללה ביי !

 

טוב... הנה שיר....

וכן,  בכל פוסט מעכשיו יהיה שיר, אז אל תשאלו יותר מדי שאלות...

רוצים? תשמעו, לא רוצים? תחטטו באף ותעשו בובות....

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת