00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

כבדים וחלמוני עוף מעדן ילדות

כבדים וחלמוני עוף מעדן ילדות

 צלי של כבדי עוף וחלמוני עוף מטוגנים בהרבה בצל  מעדן שאימי הכינה בילדותי .
מעדן מתקופה שתפריט האוכל היה מצומצם ביותר ומרכיבים כל כך פשוטים כמו כבדים וחלמונים של עוף הפכו למעדן גורמה כשאנחנו הילדים היינו רבים מי יקבל יותר חלמונים טעימים . את החלמונים אימי הייתה קונה אז בשוק הכרמל יחד עם עוד חלקי פנים שטוגנו יחד עם הכבדים .
כמובן שתמיד המנה הוגשה עם פירה טעים , צלוחית מלפפונים כבושים  תוצרת בית וחרדל .

חומרים

3 בצלים חתוכים לטבעות

שמן

1/2 ק"ג כבדים

חלמוני עוף  ( הכמות לפי טעמכם)

מלח

פלפל שחור

 

הכנה

 לטגן את הבצל שחתכנו לטבעות בשמן עד הזהבה , להניח  את הכבדים

והחלמונים  על הבצלים  לתבל מעל במלח ופלפל שחור ולטגנם עד שצבעם

בחלק העליון משנה את צבעו לבהיר .

להפוך את הכבדים לצידם השני ולהמשיך לצלות עד השחמה קלה .

במידה והכבדים כבר צלויים מספיק לטעמכם והחלמונים עדין לא התקשו לחלוטין יש להוציא את הכבדים ולהמשיך לטגן את החלמונים עם מכסה סגור לעוד כמה דקות  עד שהתקשו .
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת