00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בראוניס כשר לפסח

פסח כבר אוטוטו נגמר אבל יש עוד עוגה מעולה אחת שאני חייבת להעלות לכאן ולתת לה הזדמנות להופיע על שולחן החג השני.
מיקי שמו הביא את המתכון לבראוניס האלה באחד האירוחים האחרונים בפורום קינוחים ומנות אחרונות כאן בתפוז.
התוצאה של המתכון הזה מעולה! הבראוניז פאדג`י ושוקולדי בדיוק כמו שבראוניס צריכים להיות, המתכון לא מסובך להכנה, יש בבצק בסך הכל 100 גר` קמח מצה והוא ממש לא מורגש בתוצאה הסופית, ויחסית לעוגות כשרות לפסח גם אין בו הרבה ביצים.
ממליצה בחום רב לנסות, גם אחרי החג.
 
 
בראוניס כשר לפסח - מיקי שמו
 
חומרים:
300 גר` שוקולד מריר
150 גר` חמאה
5 גר` אבקת נס-קפה
1/2 כוס (75 גר`) חלב
3   ביצים(מס` 1 )
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס (100 גר`) קמח מצה
1 כף קמח תפא"ד
1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה
100 גר` אגוזי מלך קצוצים

הכנה:
1.  ממיסים שוקולד מריר, חלב וחמאה על בן מארי ומוסיפים את הנס קפה.
2.  מקציפים את הביצים והסוכר למשך כ-3 דקות במהירות בינונית עד גבוהה.  מורידים את מהירות המיקסר לאיטית.
3.  תוך כדי הקצפה איטית, מוסיפים את תערובת השוקולד מהבן מארי ולבסוף את הקמחים והאפייה וממשיכים לערבל עד קבלת גוון אחיד.
4.  יוצקים לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל 100 גר` אגוזי מלך קצוצים.  אופים ב-170 מעלות עד 40 דקות.
5.  בגמר האפייה, מקררים מחוץ לתנור ועוטפים בניילון נצמד למשך מס` שעות.
6.  כשרוצים לחתוך, מכניסים למקפיא ל-10 דקות ופורסים לקוביות.

 
 אפשר לוותר על האגוזים אם יש ילדים מתחת לגיל 5 בסביבה

 השתמשתי בתבנית פיירקס מלבנית 22X33 ס"מ.

 אפיתי 30 דק` בלבד - אפיית יתר מייבשת את הבראוניס, אז שימו לב.

 

   חג שמח   

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת