00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בורמוואלוס - לביבות של פסח

בשבילי, פסח זה לא פסח אם אני לא מכינה את הלביבות הטעימות האלה.
אלו לביבות בולגריות שעשויות ממצות וביצים.
הן כ"כ פשוטות להכנה וטעימות גם עם מתוק וגם עם מלוח.
בבית הורי נהגנו לאכול אותן טבולות בסוכר. תמיד ליד צלחת הלביבות היתה קערית סוכר בה היינו טובלים אחרי כל ביס את הלביבה ומתענגים עליה ביס אחרי ביס.
היום הסוכר זה כבר מותרות (כי מי צריך את זה אח"כ על המצפון?) ואנחנו אוכלים אותן עם מבחר גבינות.
אגב, המתכון דומה מאד למה שנקרה "מצה בריי" רק שאת המצה בריי מטגנים כלביבה אחת גדולה והבורמוואלוס מטוגנות כלביבות לביבות.
 
 
בורמוואלוס 
 
מצרכים:
 
6 מצות
3 ביצים
מעט מלח
מים להשריה
 
 העיקרון הוא: על כל שתי מצות - ביצה אחת.
 
אופן ההכנה:
את המצות שוברים בתוך קערה קטנה ומשרים אותן במים לכמה דקות, עד התרככות.
סוחטים היטב מהמים ומעבירים לקערה יבשה.
מוסיפים 3 ביצים ומעט מלח ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומטגנים במחבת עם שמן קנולה. (אין צורך בהרבה שמן). מטגנים צד אחד עד הזהבה, הופכים לצד השני, וכשמוכן מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
(* אמא שלי נסתה היום לאפות אותן וטענה שהטעם בדיוק אותו הדבר, אני לא ניסיתי, אבל זה יכול להיות יופי של פיתרון במקום הטיגון המשמין....)
 
 מהכמות הנ"ל יוצאות כ-26 יחידות.
 
 
 
תהנו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת