00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

גפילטע פיש

 
 
 
 
 
שתי הסבתות שלי עשו את הגפילטע הכי טעים בעולם, אלא מאי, תמיד אנחנו חושבים שיש לנו עוד זמן לשאול ............... ובתכל`ס המתכונים הכי טובים הולכים לאיבוד.
 
 
השנה, החלטתי שאני מנסה לבד. מה יכול להיות? לא יצליח? יש חתולים בחצר 
 
מיותר לציין כי צלח ונאכל :-)
 
 
 
פעם היו פורסים את הדג לפרוסות, מוציאים בזהירות את בשר הדג מהעור
 שלא יקרע וממלאים את העור בתערובת הדג.
לכן זה נקרא גפילטע = ממולא.
 
היום מטעמי קיצור הדרך זו בסך הכל קציצת דג, אך השם נשאר במקורו.
 
 
 
 
הוריאציה שלי לגפילטע פיש
 
 
1 קרפיון טחון  (לשמור את ראש הדג ואת האידרה)
4 ביצים  - 2 מהן קשות
1/2 כוס קמח מצה
3 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים  ל 3 חלקים
1 בצל שלם קלוף
5 כפות סוכר  (בפעם הבאה כפולניה מצוייה יהיה יותר סוכר)
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל לבן
 
 
 
בקערה מערבבים את הקרפיון הטחון עם 2 ביצים קשות מגוררות בפומפיה דקה.
 
יוצרים גומה ומוסיפים את 2 הביצים, שארית המלח, 1/4 כפית פלפל לבן ושארית הסוכר ומערבבים היטב. להניח במקרר כחצי שעה למיזוג הטעמים.
 
 
 
 
 
 
לרחוץ היטב את ראש הדג ואת האידרה ולהניח בסיר גדול
 
להוסיף מים, גזרים, בצל, 2 כפות סוכר, 1 כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל לבן.
 
להביא לרתיחה, להוריד את גובה האש ולהמשיך לבשל כמחצית השעה ליצירת ציר .
 
 
מוציאים את הגזר המבושל ומניחים בצד. בעזרת מצקת להוציא לסיר נפרד 3/4 מכמות הציר.  יוצרים קציצות מתערובת הדג בגודל הרצוי לכם ומניחים בסיר בזהירות.
 
לפרוס את הגזרים ולהוסיף לסיר בעדינות מחצית הכמות.
מהכמות הנותרת אפשר ליצור צורות שונות.
 
 
 
 
 
 
לבשל כשעה וחצי עד שעתיים על אש קטנה-בינונית. מידי פעם להוסיף לסיר בעזרת מצקת מהציר. בתום הבישול להוסיף את שאר הגזרים ולהניח להתקרר.
 
להעביר בזהירות לצלחת הגשה עמוקה עם הציר.
 
מומלץ להכין יום לפני.
 
 
 
המשך חג מוצלח ומהנה
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת