00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

קימצ`י קוריאני - הגרסה המקורית

המתכון הבא מגיע אלינו מן המטבח הקוריאני, תמצאו אותו לצד כל ארוחה המוגשת לכם בקוריאה ובמקומות אחרים ברחבי אסיה.
המנה מכילה סיבים תזונתיים רבים ודלה בקלוריות, היא מכילה כמיות גבוהות של ויטמין c, בטה קרוטן, ויטמין B1, A ו B2, סידן וברזל.
לפני מספר ימים נתתי את המתכון לגרסה הטיוואנית ועכשיו אתן לכם את המתכון המקורי שאמנם אינו מסובך, אך דורש השקעה וסבלנות ובהחלט שווה כל שנייה של המתנה
 
רכיבים:
 
1 כרוב סיני מוארך
מלח גס
 
8 כפות צ`ילי יבש גרוס דק ללא גרעינים  (תמונה בהמשך)
1 בצל קצוץ דק
1 זנגביל גדול קצוץ דק
10-12 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
1 כף רוטב דגים (תמונה בהמשך)
 
אביזרים נלווים:
 
צנצנת זכוכית או קערת זכוכית שטוחה (יותר נוח לסידור), אפשר להשתמש גם בפלסטיק למי שאין, רק רצוי "להקדישו" לקימצ`י כי הריח, מה לעשות, נדבק...
כפפות או מברשת
קערה גדולה
מגבת מטבח גדולה
 
אופן הכנה:
 
צ`ילי יבש וגרוס ללא גרעינים:
 
 
 
רוטב דגים:
 
 
חיתכו את הכרוב ל-4 חתיכות גדולות והפרידו את העלים בזהירות.
סדרו שכבות של עלים בקערה ופזרו מעל כל שכבה מלח גס בנדיבות, השאירו את הכרוב להתרכך למשך כ-4 שעות.
 
 
שטפו את הכרוב מן המלח ויבשו אותו היטב עם מגבת.
 
 
 
 
ערבבו בקערה את הבצל, שום, צ`ילי, זנגביל, מלח ורוטב דגים (אם יש מג`ימיקס, ניתן ורצוי לטחון את הכל וליצור משחה).
 
 
 
לשים כפפות ולמרוח כל עלה בתערובת, לסדר שכבות בכלי הזכוכית או הצנצנת.
 
 
 
 
להשאיר את הקימצ`י יממה בחוץ ולאחר מכן יומיים במקרר.
 
לאחר יום....
 
 
לאחר יומיים...
 
 
היום השלישי ובתיאבון
 
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת