00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כדורי בשר ברוטב אפונה וגזר

אם יש משהו שהולך אצלי המון בבית, זה בשר טחון. אם זה בקציצות מטוגנות, קציצות אפויות, כדורי בשר בכל מיני רטבים - חלקם חוזרים על עצמם וחלק גדול מהם זה אילתור, אם בלזניה ואם בבולונז... עם בשר טחון, השמים הם הגבול.
עוד יתרון גדול מאד מבחינתי זה שהילדים אוהבים! כל מה שאני מכינה מבשר טחון מתקבל בשמחה ע"י הילדים הבררניים שלי, וזה כבר יתרון ענק!
 
אז הנה עוד אילתור שצלח במיוחד אצל הגדולה שלי (זו שגדולה ב-3 דק` מהקטנה ממנה... ) שאוהבת בשר טחון בכל צורה ומטורפת על אפונה.
תוסיפו לזה אורז לבן או פתיתים ויש לכם ארוחה שלמה, טעימה ומזינה בלא הרבה עבודה.
 
כדורי בשר ברוטב אפונה וגזר
 
מצרכים:
לקציצות 
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל קטן קצוץ
50 גר` רסק עגבניות (1/2 קופסא קטנה)
2 כפות פירורי לחם / מצה
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
 
לתבשיל
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות/פרוסות
1/3 קופסא עגבניות מרוסקות (קופסא גדולה)
1/2 שקית אפונת גינה קפואה (אפשר לשים יותר אם רוצים)
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
צרור פטרוזיליה קצוצה
מים חמים לפי הצורך
 
אופן ההכנה:
לשים בקערה את כל מרכיבי הקציצות וללוש היטב עד להתאחדות כל המרכיבים.
להניח בצד.
בסיר רחב ונמוך (סוטאג`) להזהיב בצל בשמן זית, להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב ומהר (כדי שלא תשרף).
להוסיף את הגזרים והעגבניות המרוסקות, לערבב היטב ולתבל.
להוסיף מעט מים ואת האפונה, לסגור את הסיר ולהביא לרתיחה.
בנתיים לגלגל את כדורי הבשר ולהניח אותן ברוטב אחת אחת ובעדינות.
שימו לב שהמים מגיעים בערך לחצי מגובה כדורי הבשר, אם יש צורך אז הוסיפו מעט מים.
לאחר שכל כדורי הבשר מונחים בסיר, פזרו מעל הכל את הפטרוזיליה הקצוצה, סגרו המכסה ובשלו 45 דק` על אש בינונית.
מידי פעם יש לנער את הסיר כדי שכדורי הבשר יתהפכו ויצופו ברוטב בכל הצדדים.
 
 
 שלב בישול הירקות
 
 
 
לפזר פטרוזיליה ולסגור את הסיר.
 
בישול נעים, חג שמח ובתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת