00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

שוקולד: סיפור אהבה - חוות דעת וגם מתכון

10/04/2009
שוקולד: סיפור אהבה...
נשמע כמו שם של סרט רומנטי במחוזות רחוקים  אבל זה לא, זהו שמו של הספר החדש של מקס ברנר. 
אמנם סרט זה לא אבל רומנטי זה בהחלט כן!
בספר שיצא לאור בהוצאת "ידיעות ספרים",  תמצאו 65 מתכונים של שוקולד מהאוסף הפרטי של מקס ברנר.
הספר מכיל בתוכו מתכונים לעוגות, קאפקייקס, ואפל בלגי אמיתי, מאפינס, סופלה שוקולד, מלבי ופודינג, המבורגר שוקולד, פיצה שוקולד  וגם ספגטי שוקולד, עוגיות, פונדו, משקאות .... ועוד המון  מתכונים משובחים!
זה נכון שצריך להתארגן מראש עם מצרכים להכנת המתוקים שבספר, לא ממש מצרכים מסובכים אלא סוגים שונים של משקאות אלכוהוליים, שוקולד צ`יפס איכותי, פירות שונים, חלב מרוכז.. אבל שווה לדעתי את המאמץ הקטן הזה.
 
ולמה רומנטי אתם שואלים? כי בכל מתכון משולבים הגיגים ומחשבות של הכותב שלוקחים אותך למחוזות רחוקים, לצבעים, ריחות, מראות תאוות ואהבות.
כמו למשל במתכון של ממרח שוקולד עם שברי אגוזים (המתכון + תמונות ממש כאן למטה) עמ`  28 בספר:
 
"לפניכם המבנה המדויק של כרוניקת התאווה:
באמצע הלילה, לחזור ממסיבה ולהישבע אלף פעמים שזאת רק נגיעה, רק כדי להרגיש, על קצה הלשון, פעם אחת ואז להיכנע כל כולך לתשוקה ולהתאכזב מעצמך ולהחליט, בלי שום פקפוק או תהייה, שעכשיו ברור לך כיצד להימנע, וללא כל ספק, לא תהיה בשום פנים ואופן הפעם הבאה."
עודד ברנר
 
חוץ מזה, יש יותר רומנטי משוקולד?
 
 
 לא רק מתכונים יש שם, יש שם גם תמונות נהדרות שמלוות כל מתכון שאותן עיצב יונתן פקטור.
התמונות שמודפסות על דפיו העבים במיוחד של הספר, עושות חשק למסגר ולתלות כל אחת ואחת מהן.
הסגנון שלהן הזכיר לי את הכרזות של פעם, חלקן משלבות בתוכן תמונה של המוצר המוגמר וחלקן לא. השם של המתכון משולב בכל תמונה בצורה מושלמת ובהרמוניה מדהימה עם הציור שמסביב.
 
 
 
 
לפני שישבתי לכתוב את חוות דעתי על הספר ניסיתי להכין ממנו מתכון שיתאים לנו לחג הפסח וחשבתי שאין יותר מתאים ממרח שוקולד חמאתי ומשובח שהולך נהדר עם המצה - תודו! חג פסח זה לא חג אם לא מחסלים בו כמה מצות עם ממרח שוקולד
 
התוצאה של המתכון מושלמת! הממרח מוצק בדיוק במידה הנכונה! נמרח מעולה על המצה או הלחם והוא פשוט מעולה בטעמו!
לפני שבועיים ניסיתי להכין בבית ממרח שוקולד לפי מתכון רוסי שקיבלתי מחברה. היא קראה לזה חמאת שוקולד ואני רצתי לנסות כדי להביא לכם את המתכון לחג.
התוצאה של המתכון ההוא הניבה משהו כמו פודינג שוקולד מעולה, משהו שדומה למעדן דני הידוע (או שמא קוראים לו היום קרלו ) אבל זה לא היה זה! אי אפשר היה למרוח אותו למרות שעם כפית הוא נזלל במהירות  לעומת זאת, המתכון מתוך הספר של מקס ברנר נותן תוצאה מדוייקת יותר וטעימה ביותר.
 
 
 ממרח שוקולד 
(במתכון המקורי הממרח עם שברי שקדים והוא מיועד לטוסט של בריוש מתוק - אני וויתרתי)
 
מצרכים:
1/2 כוס (75 גר`) שוקולד מריר קצוץ, מומס ובטמפ` החדר
200 גר` חמאה בטמפ` החדר
3 כפות חלב ממותק (מרוכז)
קורט מלח
 
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. 
מאכסנים בקופסא אטומה במקרר עד שבוע ימים.
יש להוציא מהמקרר 10 דק` לפני השימוש, לריכוך.
 
זהו! פשוט פשוט וטעים ברמות!
 
 
 
 
הידעתם?
 מקס ברנר הם בעצם שני אנשים - מקס פיכטמן ועודד ברנר - הם אלה שחברו יחד ופתחו בשנת 95 את בית המלאכה הקטן והראשון שלהם להכנת שוקולד בעבודת יד.
לאחר שלוש שנים של שותפות נפרדו דרכיהם של השניים ועודד ברנר הוא זה שהמשיך את דרכו בעולם השוקולד הגדול כשהוא חולם חלום ענק: "את סיפור השוקולד שלי אני לא אספר רק בעברית, אני אספר אותו בכל שפה. מקס ברנר יציג לעולם תרבות שוקולד חדשה". עודד ברנר
 
 עודד ברנר הוא האיש הקירח עם העגיל שהפך להיות הלוגו היצירתי של החברה.
 
 הסניף הראשון של החברה הוקם באוסטרליה, השני בהרודס - בית הכלבו של מלכת אנגליה, וכשחברת שטראוס מצטרפת, היא מקימה סניפים בסינגפור ובפיליפינים.
  
מהספר:
"ספר מתכונים פשוט, כמו כל ספר מתכונים אחר מלא בזכרונות וברגשות ומבקומות ובתאוות שאת כולן אני בולע, לועס בשלווה לתוך עצמי וכך לאורך השנים הופך לאט לאט להיות אני." 
עודד ברנר
 
 
בשורה התחתונה, אם לא הייתי  מקבלת את הספר מבצלאל מנהל הבלוגיה כדי לתת חוות דעת, הייתי רצה לקנות אותו לעצמי כמתנת חג!
הספר הוא מתנה מתוקה ומושלמת לחג ובכלל! 
 
 
 שיהיה לכם חג שמח ומתוק!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת