88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

ה-לחמניות לפסח - בלי קמח מצה (ללא סוכר וללא גלוטן)

נו, ברור... זה היה אך מתבקש, לחמניות מיוחדות, רכות, משביעות, טעימות, נייטרליות ובלי קמח - כאלו שאף אחד לא חשב עליהן קודם ומחכות רק לי, עם המומחיות שלי לנטול גלוטן, שאמציא אותן. אז המצאתי. האמת? את הגלגל כבר היה קל יותר להמציא אחרי כל השפע שהשוק של היום מציע. אלא שמסתבר שההיצע הגדול הזה לא מספק אותנו לא בטעם, לא באיכות ולא במחיר ולאור פניות רבות מאוד החלטתי להיענות לאתגר ולהמציא את ה-לחמניות לפסח.
ה-לחמניות... מילה/מושג שמוכר לרבים מגולשי הבלוג הצליאקים בתור הלחמניות הרכות שכבשו את חיכם של מאות ילדים צליאקים ברחבי הארץ (ושמועה גונבה לאוזניי שגם לחו"ל הן הגיעו), הפעם אני משאילה את המילה/מושג הזה ומשתמשת בו לגירסת הלחמניות לפסח שלי. משום מה, מצפוני לא הניח לי להגיע לפאר יצירה שכזו כשרה לפסח תוך שימוש בקמח מצה, משמע - מכיל גלוטן, סביר להניח שיכולתי, עם  קמח מצה, להגיע לתוצאה מרשימה לא פחות אך בהתחשב בערך התזונתי העשיר שהתווסף לאור התחליף שאימצתי... אפשר לומר שמדובר ברווח גדול ונקי לטעם, לתחושת השובע ולגוף.
למרות תהליך ההכנה המזכיר הכנת פחזניות, הדמיון בתוצאה קרוב יותר ללחמניות מקמח מלא: התוכן (ה"רך של הלחם") מלא וכלל לא יבש. עכשיו, יש לחמניות "מקמח מלא" לצליאקים גם לאחר הפסח
 
כמות ל-11 לחמניות
המצרכים

ההכנה

 
  1. ¾ כוס שומשום
  2. 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  3. 4 כפות שטוחות אבקת פירה (טעם טבעי)
  4. ¼ כפית מלח 
  5. ¼ כוס שמן קנולה
  6. 1 כוס מים
  7. 4 ביצים
  8. 1 כפית אבקת אפייה
  9. 1 כפית אבקת סודה לשתיה 
1-4 קולים את השומשום קלייה קלה מאוד, רק עד שהגרגרים מתחממים מעט. מעבירים לקערת מעבד מזון ומוסיפים את קמח התפא"ד, אבקת הפירה והמלח - טוחנים יחד כ-3 דקות במהירות גבוהה.
5-7 בסיר גדול (ימשיך לשמש אותנו בהמשך) מביאים לרתיחה את השמן והמים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השומשום הטחון (עם שאר המרכיבים) תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לבחוש עד שהמסה ניתקת מדפנות הסיר. מסירים מן האש וממשיכים לטרוף לצינון חלקי. כשהתערובת פושרת מוסיפים את הביצים בטריפה: רק כשביצה אחת נבלעת ומתמזגת לחלוטין בתערובת, מוסיפים את הבאה.

8-9 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומבליעים תוך טריפה ידנית יסודית - לפיזור שווה ומושלם בבצק.

בידיים רטובות קורצים 11 כדורים מהתערובת ומחליקים את פני החוץ בתנועה קלה (בלי לדחוס את כדור הבצק)


מסדרים תוך שמירת מרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה

אופים 40 דקות בחום בינוני-נמוך (160°C ) - בתנור שחומם מראש
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת

כשה-לחמניות לפסח קרות לחלוטין ניתן להקפיא או לאחסן בקופסא אטומה בטמפרטות החדר - הן נשארות רכות וספוגיות גם שעות ארוכות ללא הקפאה, יש להפשיר לפני החימום במידה והאחסון נעשה בהקפאה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת