00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

עוגת שוקולד כשרה לפסח(אבל לא בריאה)

ע"פ מתכון של חנה שאולוב

היא נקראת: עוגת שוקולד מהממת ואכן כך היא. המתכון שלהלן מבוסס על של חנה שאולוב אך עם מספר שינויים.
פחות סוכר (הרבה פחות), יותר שוקולד וצימוקים.
בבקשה:
תנור שחומם מראש ל170-180 מעלות
תבנית עגולה מס 22 בעלת דופן של 3.3 ס"מ מרופדת בנייר אפיה

200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר או 5 כפות סירופ אגבה (מצויין לסוכרתיים)
75 גרם חמאה (שומרי כשרותל לארוחה בשרית ישתמשו בחצי כוס שמן קנולה)
1 כוס שמנת לקצפת ( או 1 כוס שמנת קשיו סמיכה)
3 ביצים
3כפות קורנפלור נטול גלוטן

הוראות הכנה
מבשלים בסיר תוך כדי בחישה את החמאה, שמנת (אם זו שמנת קשיו אז לא מבשלים אותה אלא מוסיפים בתום ההמסה של השוקולד)שוקולד וסוכר עד שהעיסה חלקה ונמסה. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות(זה הזמן להוסיף שמנת קשיו). מוסיפים ביצה אחר ביצה ובוחשים עד שהעיסה אחידה.
מוסיפים את הקורנפלור תוך בחישה עד שהעיסה חלקה וללא גושים.
מעבירים לתבניתת ואופים כעשרים דקות. כשהעוגה קרה בוזקים אבקת קקאו או מקשטים בתותי שדה פרוסים.
*שמנת קשיו:
קשיו לא קלוי עד מעל ללהבים של הבלנדר, מים שמכסים רק את הקשיו. מפעילים את הבלנדר עד שהעיסה חלקה ושמנתית במרקמה.
חלב קשיו: אותו דבר כמו שמנת, יותר מים. טעים.
אם הבלנדר לא טוחן את הקשיו באופן אחיד מומלץ להשתמש במטחנת תבלינים יבשה, לטחון את הקשיו לאבקה, להכניס לבלנדר ולהוסיף מעט מים עבור שמנת.
(בני רגיש למוצרי חלב והקשיו מהווה מרכיב חשוב בתפריט שלו, כחלב וכשמנת. אפילו כיוגורט, אבל זה לפעם אחרת).

בברכת חג פסח שמח ובתיאבון!


עינבל

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת