00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

דוד חביב ובניו מספר 1

מסעדת דוד חביב ובניו מספר 1, מבשר 19, תל-אביב

 

אגדה עיראקית

 

מסעדות עיראקיות אותנטיות הן מצרך יקר מציאות במחוזותינו. מסעדת "דוד חביב ובניו מספר 1" היא אחד השרידים האחרונים למסעדות העממיות המיתולוגיות, שפעלו בשכונת התקווה בשנים שלאחר קום המדינה. היא נפתחה בשוק לפני יותר מ- 50 שנה – ומנוהלת כיום ע"י נכדו של החביב המקורי.

 

 

 

ימים קרים הם הזמן המושלם למרקי קובה – וכך הגענו לשכונת התקווה, לחפש נחמה באוכל עיראקי ביתי. הסתובבנו קצת בשוק המקורה, הזול והנקי של השכונה – ואיתרנו את המסעדה מול רחבת שש-בש גדולה ושוקקת.

 

 

פתחנו את הארוחה בקובה בורגול (14 ₪). המעטפת היתה פריכה ותערובת הבשר טובה.

 

 

מגזרת מרקי הקובה הזמנו מנת קובה במיה (27 ₪). טעמו של המרק הדהים אותנו כבר בטעימה הראשונה ממנו. הוא היה חמוץ-חריף, עשיר - ובעל עומק טעמים יוצא דופן. הקובות ששחו בתוכו היו קטנות ופריכות. מדובר במנת הקובה במיה הטובה ביותר שאכלתי עד כה בארץ, כזאת שעומדת בקנה אחד עם מרקי הקובה המושלמים של עזורה בירושלים.

 

 

בנוסף הזמנו קובה דלעת (27 ₪). כאן למרבה הצער נכונה לנו אכזבה. הקובות אמנם היו טובות, אך המרק הוגש פושר והיה מלא בשמן.

 

 

השתוקקנו לנסות גם את המאכלים העיראקיים המסורתיים והזמנו פאצ`ה (40 ₪). זוהי קיבה של פרה, הממולאת באורז ובשר. מאכל ריחני לבעלי קיבה חזקה במיוחד. למרבה הצער תערובת הבשר היתה כה חריפה, שממש התקשינו לאכלה.

 

 

"דוד חביב" היא מסעדת שוק עיראקית אותנטית, פשוטה ונקייה, עם אוכל שמזגזג ברמתו. מומלץ לבקר בה – אך רק אם מזמינים את המנות היותר מוצלחות בתפריט, ובמיוחד את מנת הקובה במיה המופלאה.

 

יצאנו מהשוק והלכנו ברגל מספר דקות עד שהגענו אל "המלבי של יקיר" (רחוב אצ"ל 53), שגם הוא מוסד ותיק וידוע בשכונה.

 

 

מנת המלבי שקיבלנו היתה מרשימה בגודלה, אך אנמית בטעמה – וגם טבעה במי ורדים. אקורד סיום סתמי במיוחד לסיור אוכל חביב (תרתי משמע) בשכונה.

 

 

 

ציונים: דוד חביב: 3.5 כוכבים, המלבי של יקיר: 2 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 07/04/2011:

לאחרונה ביקרתי שוב אצל דוד חביב. הזמנתי שני מרקי קובה: במיה וסלק. שניהם טובים מאוד, עם עדיפות קלה לבמיה. בנוסף הזמנתי סמבוסק מטוגן במילוי חומוס וקובה תפוח אדמה – שניהם היו מוצלחים. הנפילה היחידה היתה שיפוד חלוויאת (שקדי עגל) שנשרף מדי על הגריל בצורה חלמאית. ההמלצה שלי היא להתמקד כאן במרקי הקובה, במאפים העירקיים ובקובות השונות – כך ממקסמים כאן את ההנאה.

 

קובה במיה:


קובה סלק:

 

חלוויאת:

 

קובה תפוח אדמה:


סמבוסק:

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת