77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

מרציפן (מספן) – עוגיות שקדים ללא אפיה מתכון מאימי


החומרים

1/2ק"ג שקדים קלופים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ- 2לימונים

1 שקית סוכר וניל

מי ורדים

סלסילות נייר

 

אופן ההכנה

 

חולטים וקולפים את השקדים, מייבשים היטב וטוחנים דק. משאירים מעט שקדים לקישוט.

בסיר, על האש להרתיח: סוכר עם מים.ממשיכים לבשל, תוך בחישה מפעם לפעם בכף עץ, עד שהסוכר נעשה כפקעת רכה.

שמים טיפה בתוך מים קרים הופך לכדור קשה. כשמתחיל להדבק

מוסיפים את השקדים,  2 כפות לימון

ממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות תוך בחישה נמרצת ממשיכים לבחוש עד שאינו נדבק עוד לדפנות הסיר..

מורידים מהאש, מכניסים למערבל מוסיפים עוד שתי כפות מיץ  מערבלים מצננים.

מרטיבים את כפות הידיים במי ורדים ויוצרים כדורים קטנים.

ועם האצבע עושים חור באמצע

מניחים את הכדורים בסלסילות נייר ומקשטים למעלה בשקדים חלוטים.

לא היו לי סלסילות ובעלי אכל  לי את השקדים שהכנתי לקישוט.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת