44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד

פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד

פטה כבד עוף וריבת בצל על טוסט, מוגש עם מחית תרד

כלי לטרין
מחבת עבה
מעבד מזון

מרכיבים לטרין:
100 גרם חמאה
100 גרם שומן אווז
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 ק"ג כבדים, יפים נקיים
2 דפי  ג´לטין (אפשר לוותר. עם גלטין הטרין יעמוד טוב יותר)
1 כף קוניאק או ברנדי איכותי
קורט מלח
קורט פלפל שחור

מרכיבים לריבת בצל:
צנצנת מחוטאת
1 ק"ג בצל
50 גרם חמאה
250 מ"ל יין אדום יבש, מאיכות טובה
250 גרם סוכר
1/3 כוס חומץ בלסמי טוב

מרכיבים למחית תרד:
50 גרם חמאה
400 גרם תרד קפוא, מופשר או טרי מבושל עדיף טורכי
2 כפות שטוחות קמח (או קמח מצה)
1 כוס חלב או מים לרגישים
1 שמנת מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
שום כרצונכם

(במקום תרד אפשר ירק אחר או תפוח אדמה או אורז)

להגשה:
בגט פרוס, קלוי עד הזהבה /בפסח על לחמניה מיוחדת קלויה
פלפל שחור, גרוס טרי

אופן הכנה:

הכנת הכבד:
במחבת ממיסים חמאה ושומן אווז. מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות,2 דקות מכל צד. מפזרים קורט מלח ופלפל ומעבירים את תכולת המחבת החמה למעבד המזון. מעבדים למחית חלקה.
משרים את הג´לטין במים למשך חמש דקות, סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת החמה,תוך כדי עירבול. מוסיפים קוניאק,
מלח ופלפל.

מעבירים את המחית לטרין מרופד בנילון נצמד ומקררים למשך כמה שעות במקרר.






הכנת הריבה:
במחבת ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנעשה שקוף. מוסיפים יין, סוכר וחומץ בלסמי.
מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהריבה מצטמצמת והבצל רך במידה הרצויה,כ- שלושים דקות.



הכנת התרד:
במחבת רחבה ממיסים חמאה. מוסיפים תרד ומאדים עד שהנוזלים נעלמים. מוסיפים קמח תוך כדי עירבוב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה תוך בחישה מתמדת, מוסיפים מלח, פלפל ואבקת שום. ממשיכים לבשל עד שרותח ומסמיך. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה כ5- דקות נוספות. מצננים.



הרכבת המנה:
במרכז הצלחת מניחים את הפטה ליד ריבת בצל ומסביב עורמים מעט מחית תרד/אחר. מלפפון חמוץ וברווז מרצפן תוצרת בית. מפזרים פלפל גרוס טרי ומגישים את המנה.
הערות:
זו מנה לפינוק האורחים.
ההכנה בכלל לא קשה, רק שיש שלושה מרכיבים שדורשים כל אחד הכנה נפרדת. 
את הריבה ניתן להכין מראש גם את התרד.
החומרים כאן מספיקים ל- עשר עד 12 מנות.

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי
   


 המטבח של מאיר השמן לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים המטבח מופעל באמצעות תרומות חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו
כאן  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת