00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

של מי המתכון הזה לעזאזל?

 
 
 
 
 
 
רבים מאיתנו מעלעלים בספרי בישול, מפחיתים במלח, מוסיפים שמן, משנים תבלון. האם זה הופך את המתכון לפרי המצאתנו?
 
 
הרבה פעמים כשאני ניגשת למטבח, אני עוד לא יודעת מה ייצא מתחת ידי, מוציאה ירקות, בשרים או לשה בצק עד לתוצאה הסופית. ואם מישהו אי שם הכין פעם מתכון דומה זה אומר שהמתכון שלו או שלי?
 
 
כשאנחנו משוטטים באינטרנט ומקבלים רעיון לבישול, מה זה אומר, שהעתקנו? ואם שינינו את המתכון ולקחנו רק את הרעיון הבסיסי, אזי המתכון שלי או מועתק הוא?
 
 
נושא הבישול הוא רחב יריעה ועצום מימדים. אני לא חושבת שמישהו יכול לטעון למקוריות מתכון זה או אחר, אלא אם המתכון נקרא בשמו או שנעשה ע"י שף מפורסם עבור דמות מפורסמת, כמו עוגת הפבלובה למשל.
 
 
 
 
 
 
 
מתכונים, טכניקת בישול וצורת העשיה עברו אלינו מדור לדור. מי בעל המתכון המקורי?
 
 
אדם טוען לזכויות יוצרים של מתכון, הרי ברור לכל שאין לו זכויות יוצרים על מרכיבי המתכון, ואם דרך האפיה או הבישול שונו, של מי המתכון?
 
 
אם חברה נתנה לי מרשם שהכנתי ופתאום נתקלתי באותו מתכון בספר בישול, של מי המתכון? של החברה שמכינה אותו שנים על שנים בדרך המסויימת שלה או של מחבר הספר?
 
 
 
מה דעתכם?
 
 
סופש קסום.
 
אלינוער
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

81 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת