00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

קימצ`י - חמוצים בסגנון קוריאני (הגרסה לעצלנים..)

המתכון הבא הוא גרסה למאכל הקוריאני קימצ`י בגרסה טייוואנית, המותאמת לטעם הסיני. זהו מאכל שתמצאו ליד כל ארוחה המוגשת בקוריאה (וגם פה בטייוואן), חריף, טעים ומשתלב נהדר עם אורז, בשר, עוף ועוד.
קימצ`י הינו בעצם "חמוצים" ("חריפים") קוריאנים מכרוב סיני מוארך בליווי "משחה" חריפה המכסה את העלים.

כאן אני אביא את הגרסה לעצלנים, גירסה מהירה ולא מדוייקת של המתכון הקוריאני ובשבוע הבא אפרסם את המתכון המקורי (שאשתי הוציאה בעמל רב מחברתה הקוריאנית ושונה לחלוטין ממתכון זה...).

בינתיים, עד לפרסום המתכון המקורי, אתם מוזמנים להנות מהחיקוי

לא להיבהל מהריח לאחר פתיחת הצנצנת, בשל תסיסת הכרוב יש ניחוחות קלים של גז 
 
 15 דקות + שלושה ימים במקרר    דרגת קושי 

רכיבים:

1 כרוב סיני מוארך חתוך לקוביות בינוניות
1/4 כוס יין אורז או יין לבן
4 רצועות בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות מלח
1 זנגביל קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות דק
1/4 כוס צ`ילי גרוס (הכוונה היא לצ`ילי גרוס ללא הגרעינים, מקווה שניתן להשיג בארץ - במתכון הנ"ל הכנתי עם צ`ילי גרוס כולל הגרעינים, אך במתכון הבא אשתמש וגם אצלם למענכם את הצ`ילי הגרוס ללא הגרעינים...)
1 כף גדושה סוכר
1 כף שמן שומשום

אביזרים נלווים:
 
צנצנת זכוכית גדולה עם אטימה טובה

אופן הכנה:
 
חותכים את הכרוב לקוביות בינוניות, שוטפיםהיטב ומייבשים.

 
מערבבים היטב את הבצל הירוק, זנגביל, סוכר, חומץ , מלח, שמן שומשום וצ`ילי גרוס.
 
 
מוסיפים את הכרוב השטוף ומערבבים היטב.
 
 
מכניסים לצנצנת אטומה ומשאירים במקרר ל-3 ימים, רצוי לנער מידי פעם.
 
 
כך זה נראה לאחר יום במקרר...
 
 
וכך לאחר יומיים... 
 
 
וזוהי התוצאה הסופית , טעים מאוד, אבל חכו חכו למתכון המקורי...גן עדן קוריאני זה שם...
 
בתיאבון
 
 
 
 אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת