00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת פרג כשרה לפסח

את העוגה הזו בגרסה הלא כשרה לפסח טעמתי אצל חברתי הטובה והמנומשת
את המתכון לעוגה נתנה לה אמא שלה ואני נדלקתי עליו מייד.
אין קמח בעוגה הזו, במקום קמח יש כוס פירורי לחם!! העוגה יוצאת אוורירית וטעימה, וכששאלה אותי המנומשת מה בעוגה שונה מהרגיל, ממש לא יכולתי לנחש שמדובר בפירורי לחם.
לקחתי בשמחה את המתכון ומיד ניסיתי אותו בגרסה הכשרה.
את כוס פירורי הלחם המרתי בכוס קמח מצה, ולאחר שהעוגה התקררה שפכתי עליה סירופ מדולל עם מעט מיץ תפוזים, מה שהעניק לעוגה לחות ועסיסיות שרק הטיבו עימה.
אני לא יודעת מה היחס בין פירורי לחם לקמח מצה, וכשהמרתי את כוס פירורי הלחם בכוס קמח מצה העוגה היתה יותר דחוסה מהעוגה שהגישה לי המנומשת,לכן, הסירופ כאן הכרחי ומשדרג.
בעוגה המקורית אין צורך בסירופ! עם פירורי הלחם מתקבלת עוגה אוורירית וקלה.
 
 
עוגת פרג כשרה לפסח - מקור המתכון פנינה אבקסיס 
 
מצרכים:
5 ביצים מופרדות
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס פרג טחון
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח מצה   או כוס פירורי לחם.
1 כפית אבקת אפיה
100 גר` שוקולד מריר מגורר או קצוץ  קטן עם סכין חדה
 
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים בהדרגה - חלמונים, שמן,  פרג, קוקוס, קמח מצה + אבקת אפיה ולבסוף את השוקולד המגורר.
מעבירים לתבנית מס` 26 משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30-35 דק`.
 
סירופ:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי תפוז
 
להרתיח את כל מרכיבי הסירופ ולשפוך על העוגה - סירופ חם על עוגה קרה!
(אין צורך בסירופ סמיך, הסירופ כאן הוא בכוונה דליל יותר כי יש כאן חשיבות לכמות הנוזל ולא למתיקות ולברק.)
 
אפשר לצפות את העוגה בגנאש שוקולד מריר - המסה של שוקולד מריר עם שמנת מתוקה ביחס שווה.
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת