00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל וחיות מבית טוב

צלעות טלה בריבת תאנים על ירקות בתנור

 
 
 
בכל חג פסח אני נזכר בליל הסדר אצל אחותו של אבא שלי שאצלה בסעודת החג היתה מסורת לצלות כבש שלם שפורק לחלקים בתוך התנור.
מהבוקר כשהגברים והילדים היו יוצאים לשרוף את החמץ דודתי היתה מפעילה את התנורים כשהם עמוסים לעייפה, ובערב היינו משתגעים מהריחות שעולים מהמטבח.
מיד לאחר הברכות ואכילת החסה עם המצה השולחן היה נהפך לזירת קרב עם רעשי ציקצוק שפתיים מעונג.......
הבשר היה יוצא כל כך רך וטעים שילדים ומבוגרים כאחד היו מכרסמים ומתענגים על הבשר עד לעצמות...
ולעומת זאת בשנים שהיינו עושים את החג במשפחה של אימי אז הילדים היו שובעים ממרק העוף עם הקניידלאך ומהמצות ומסרבים בכל תוקף להמשיך לשלב הגפילטע פיש  
עם השנים למדתי לאהוב את הגפילטע ואפילו אני מכין אותו בעצמי לא רע בכלל, והזכרונות מהכבש של ליל הסדר נקברו די עמוק בזיכרון...............
אחרי שלפני מספר שבועות הכנתי צוואר כבש ממולא בתנור והוא יצא נהדר הזכרונות שבו ועלו והחלטתי לנסות בפעם הראשונה להכין צלעות טלה בתנור במקום על האש כפי שעשיתי עד היום......
לדעתי ולטעמי הצלעות יצאו ככה הרבה יותר טעימות מאשר על האש והטעמים מהשומן העשירו את הירקות שנצלו בתבנית התנור מתחת לצלעות.
המתכון הזה מתאים לליל הסדר ולכל ארוחה חגיגית אחרת.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
צלעות טלה בריבת תאנים על ירקות בתנור - bigjack
 
 
 
מצרכים:
 
1.5 קג` צלעות טלה מחולקות לצלעות בודדות  (12-15 יחידות)
5-6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים באורך
2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים באורך
1 ראש שום שלם עם הקצה חתוך
4-5 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל 4 עונות גרוס (או פלפל שחור גרוס)
1 כפית כמון טחון
1 כפית חוואייג` למרק
1 כף עלי טימין טריים
5-6 כפות נדיבות של ריבת תאנים
מלח גס
 
 
אופן ההכנה:
 
מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה ומשהים לשעה במקרר,
מעבירים את הירקות לתבנית התנור ומכסים בנייר אלומיניום,
צולים 45 דקות על 180 מעלות ואז הופכים בזהירות את הירקות בתבנית,
מסדרים את צלעות הטלה מעל הירקות ושופכים את שארית המרינדה מעל הכל,
מכסים טוב בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור על 200 מעלות ללא טורבו לשעה,
מורידים את נייר האלומיניום ומעבירים את התנור למצב גריל,
צולים כ-10 דקות על צד אחד, הופכים וצולים עוד 5 דקות על הצד השני.
 
 
נשמע אולי ארוך אבל זה ממש כלום עבודה יחסית למעדן שיוצא.
 
 
 
 
 
 ==============================================================================
 
 
 
 
 
 
הצלעות במרינדה עם הירקות
 
 
 
 
 
 
 
 מסדרים את הצלעות על הירקות הצלויים
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 הצלעות בזמן ההשחמה הסופית
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ושיהיה בתיאבון
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

השנה אני מארח אצלי 20 מוזמנים מהמשפחה הקרובה, את ההכנות והבישולים אתחיל כבר מחר בערב כשאחזור מהעבודה, וברביעי מהבוקר אלון צמוד אלי בתור הסו שף  אני מקווה שהוא יחזיק מעמד בקצב שלי וביחד נעמיד ארוחה לתפארת...........

    אז נתראה אחרי ליל הסדר  ושיהיה לכולנו וחג שמח וטעים     
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bigjack אלא אם צויין אחרת